Път: : Кой кой е : М

Елисавета Миленова

Елисавета Миленова
Елисавета Миленова
Снимка: Православие.бг

Родена на 18 януари 1952 г. в Стара Загора.
Завършва висше икономическо образование.
Работи в сферата на управлението. Специалист по организация и планиране на икономическата информация.

Депутат от Варна в 36-ото народно събрание (Парламентарен съюз за социална демокрация) и в 37-ото народно събрание (Парламентарна група на демократичната левица).

Председател на Християнско женско движение. Вече лидер на движението, кандидатства в Духовната академия към Софийския университет "Св. Климент Охридски" и е приета за студент по богословие с успех Отличен 6 от приемния изпит.

Председател на българското представителство на Международния обществен фонд за единство на православните народи - неправителствена организация, създадена през 1995 г. в Москва, в подкрепа на каузата на Европейската интерпарламентарна асамблея по православие, учредена през  1992 г. в Гърция.

През 1997 г. в София се създава Фонд за единство на православните народи с председател на управителния му съвет Елисавета Миленова.

Участва в състава на официалната българска делегация, съпровождаща Негово Светейшество патриарх Максим в Москва за официалната церемония по връчването на международната премия  “За изключителен принос в постигането на единството на православните народи” на Международния обществен фонд (МОФ) “Единство на православните народи” за 2004 година.

Публикува материали в сайта Православие.бг