Абрамович

Роман Абрамович
Роман Абрамович
Снимка: news.bg

Роман Абрамович - най богатият жител на Великобритания

 

Абрамович - най-богатият жител на Великобритания
 

Нефтеният магнат и собственик на “Челси” Роман Абрамович оглави списъка на най-богатите жители на Великобритания. Вестник Mail on Sunday оценява състоянието на руснака на 7.2 млрд. лири.

В списъка са включени 300 души, живеещи в Обединеното кралство. Общото им състояние се оценява на 147.3 милиарда долара, съобщава Би Би Си. 29 от тях да милиардери, а 196 са хора, спечелили състоянието си със собствени сили – без да са го наследили

Съставянето на списъка е отнело на журналистите от вестника около два месеца. Според данните от него, богатството на 37-годишния Абрамович се състои от акции в нефтената, авиационната и фармацевтичната промишленост.

В статията се казва, че той има три яхти, за 150 млн. лири, два хеликоптера и частен самолет за 35 милиона, както и имоти в Лондон и графство Съсекс пазарната стойност на които в момента е около 60 млн. фунта.

В момента футболният клуб “Челси” струва около 260 млн. лири, като трябва да се отбележи, че по-голямата част от тези пари – 140 млн. лири – идва от купените от Абрамович играчи.

 

Най-богатите:

  1. Роман Абрамович, 7.2 млрд. фунта

  2.  Ханс Раусинг, собственик на Tetrapak, 6.6 млрд.

  3. Уестминстърския херцог, земевладелец, 4.63 млрд.

  4. Лакшми Митъл, стоманен магнат, 3.1 млрд.

  5. Филип Грийн, собственик на верига матазини, 2.87 млрд.