Врабчетата

Пише ми вчера Стоян Генов от Айтос: "врабци не съм видял от 2 г. Вчера едно кацна на терасата хапна малко трохички и излетя. Къде останаха ятата от врабчета ? Ние ли ги прогонихме или унищожихме ?"

Има страни в Европа, където врабчетата са обявени за застрашен от изчезване вид, някъде вече са изчезнали. На другите места рязко намаляват и са показател за драматични промени на околната среда. 

Не си даваме сметка какво правим с генномодифицираните храни (пукате ли пуканки в микровълновата печка? Пукайте, пукайте...), химикалите (с препарати много лесно се пере и мие, накрая себе си отмиваме - http://www.dnevnik.bg/…/1825470_evropeisko_izsledvane_svur…/), агресивни сме към всичко живо - пръскаме, ръсим, стреляме, слагаме капани, нямат брой пулверизаторите...

Ако не сте забелязали, ще ви кажа, че в отминалото лято край София и софийско нощни насекоми почти нямаше, а дневните си викаха "здрасти", когато се срещаха. 

Хич не се чудете защо инвитро забременяването започна да заема такива мащаби. 

Не е далеч деня, когато по магазините ще се продават машини с големина на перални, работещи на ток, в които мъжът и жената плюят по веднъж, включват я в питейната и мръсна канализация и започват да пускат през една дупка чипс, пуканки, пържени картофки, сандвичи от макдоналдс, наливат кока кола и след девет месеца натискат един бутон и отвътре излиза тяхното хубаво бебе. 

Ха, честито да ви е!