Демократичен алианс

На 27  май 2000 г. се проведе Национална конференция на Демократичния алианс на лидера на синдикат "Подкрепа" д-р Контантин  Тренчев.

Лидерът на КТ "Подкрепа" д-р Тренчев от 27 май е партиен член. По време на националната конференция на Демократичен алианс /ДА/ той подаде официална молба и стана редови партиен член.

Организацията, която е регистрирана през 1994 г., но досега не е участвала в политическия живот, се готви да атакува парламента на следващите избори.

На 8 и 9 юли в София ще се състои конгресът й, който ще избере ръководство и ще гласува проектопрограма и проектоустав.

В момента ДА има около 3500 членове, 62 общински организации, а скоро ще бъдат създадени още 70, съобщи националният координатор на организацията д-р Бойко Пройчев.

Десетчленен организационен комитет подготвя конгреса. Целта на ДА е да се настани в политическото пространство "надясно от социалдемократите,през центъра до крайното дясно" Организацията вече преговаря с 35 неправителствени организации, от чието име ще издига кандидати за местната и централната власт.

Областите да бъдат намалени на 6, шефовете на спецслужбите да се избират от парламента с мандат от 6 години, а броят на войската и срокът на службата да се определят от народа, са сред основните искания на алианса. Според членовете му България може да влезе в ЕС най-рано след 25 години, а падането на Шенгенската бариера се губи в неизвестното бъдеще. В образованието,здравеопазването и икономиката според ДА цари пълен хаос.

 

юли 2000 г.