Шок! Ердоган: Босна е турска провинция!

/Поглед.инфо/ Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Босна е всъщност турска провинция и че "негово задължение като премиер е да се грижи за Сараево", съобщават местни медии, цитирани от "Денешен".

По време на тържествената вечеря в чест на рамазанския пост ("ифтар"), която бе организирана от сдружението "Група за истанбулско приятелство" стана дума за Босна. Това накара Ердоган да вземе думата и да обясни на всички присъстващи своята дипломатическа стратегия.

"Казват ми: "Остави го Дамаск, мисли за Шемидинли, остави Аркан, мисли Хакари". Също така ми казват да забравя за събитията в Газа, Сараево, Кабул... Но слава на Господ, ние успяхме да обединим всичко това, което имахме в миналото... - държава с 81 провинции. Ще се грижим за тях и за Турция. За това не трябва да се притеснявате. Ние водим политика, която паралелно се грижи и за ситуацията в Шемидлина, и за случващото се в Дамаск, и за Газа, и за Сараево, Хакари и Аркан, Кабул и Диарбекир, Трабзон и Цанкири", посочи Ердоган.