с този статус нарушавам обета си

Milena Fuchedjieva

с този статус нарушавам обета си, но след него отново млъквам. времената са изключително смутни. който може да се разтоварва от тях с излияния срещу тръмп, да го прави, но се съмнявам, че ще му помогне. по-добре действа мента, глог, валериан laugh

обама е много елегантен и хубав, и беше страхотен за лгбт, но той съсипа близкия изток по непростим начин. слагам двете неща в едно изречение, защото в един момент като че ли правата на един малък процент от населението станаха по-важни от правата и живота на стотици милиони хора. противопоставянето не идва от мен. идва от политиката на обама, която изби огромно количество невинни хора, докато беше много толерантен в америка. 

между обама и джордж буш няма разлика. дори обама се оказа по-деструктивен. и го направи заедно с хилари. това доведе до бежанската вълна, която пък доведе до изграждане на нови граници в европа, както и до дестабилизирането й. тепърва ще видим какво ще се случва в европа благодарение на наследството на обама. вишеградски четворки, националистически правителства, и кой знае какви подобия на брекзити. make no mistake, както казваше dubaya - това е наследството от обама и хилари клинтън за света. затова и нямам грам съжаление, че той няма да бъде вече президент.

за тръмп виждам най-лошото, но се надявам на най-доброто на което е способен. друг избор нямам. промяната беше наложителна. хилари буташе нещата към война с русия. няма човек, който да не знае за мен, че съм тотален американофил и доста неприятен русофоб - в смисъл, че обичам русия извън имперските й амбиции, които винаги предизвикват ужас в мен. но абсолютно не вярвам на истеричната студена война, която администрацията на обама създаде. 

колкото до украйна - от 2014 г. синът на джо байдън, вицето на обама, е в борда на украйнската петролна компания бурисма холдинг, обвинена миналата година в пране на пари. 

анексирането на крим беше кофти, но на фона на цялото мазало създадено от американците в близкия изток, е направо несъществен проблем. 

накратко - обама създаде огромни разрушения на прекалено много места за да ми липсва. само лгбт аджендата не ми е достатъчна за да искам негово продължение в лицето на хилари клинтън, която на всичкото отгоре за мен е анти-феминистка. тя беше публично унижавана от мъжа си години наред, и го търпя само за да може един ден да стане президент. това не е добър пример за жените, напротив. тя обслужва статуквото. добавена и външната й политика с бенгази и всички арабски пролети, които се оказаха унищожителни за цели държави и народи, не, благодаря. 

не руснаците, а демократите заедно с новата нелепа студена война, докараха тръмп на власт. бил тъп, бил луд, бил грозен, бил не знам какъв си. аз, като всеки американец, познавам тръмп от десетки години. той е изключително успешен бизнесмен и шоумен, което не се постига с тъпота, но политик не е. от там нататък да му мисли вицето му. така, както америка беше управлявана от чейни, вероятно сега ще бъде управлявана от пенс, въпреки, че зодия близнаци е неуправляема и не се поддава на вербовки и манупилации :) не знам как ще стане. връщайки се назад във времето - интересите на чейни разрушиха ирак, но това, което направи обама надминава всичко направено от чейни. 

и впрочем обама изостри до тотална нетърпимост расовите отношения в америка. нивото на престъпност в чикаго никога не е било по-високо. черните се избиват помежду си. сега те ще бъдат управлявани от задкулисни кукловоди като сорос. медиите са масово либерални и истерични. хъфингтън поуст лъга до последно, че хилари ще спечели. cnn е пълен шит. 

в едно тръмп е прав - има нужда от пренареждане. така, както бяха нещата, те не могат да продължават. 

мога само да се надявам, че в америка и заради америка тепърва няма да се случват лоши неща. надеждата ми е слаба, наблюдавайки тръмп, както и истеричните реакции на демократите, които изобщо не виждат гредата в окото си. дано само да не се стигне до гражданска война.

а българия е просто миниатюрна комедия в сравнение с всичко това. анти-комунистическия дискурс е мъртъв с политици като кристиан таков. с него америка даде сигнал, че е време миналото да бъде заровено. 

а дали ще е президент радев или плевнелиев, голям праз. тепърва ще се променят нарежданията от държавния департамент. плевнелиев си изигра ролята. и не той е осигурявал стабилността в българия през последните години. осигуряваше я този, който го направи президент. 

междувременно америка за българия се опитва да се дистанцира от прокопиев в името на новата политическа формация. странен жест. и напълно ненужен, защото е безмислен. америка за българия прави много добри неща в българия и подкрепя много полезни инициативи, точно това обаче ще оставя без по-конкретен коментар. така или иначе времето ще изкоментира всичко по най-убедителен начин. иначе, поздравления за работата на фондацията тук. подкрепят страшно много други смислени проекти и хора. 

промяната дойде. каквото, такова. надеждата умира последна, животът продължава, клишетата се верни. аз ще си гледам работата, гледайте си я и вие ;) никой от властолюбивите играчи в чийто плен е света няма да сложи залък в устите ни докато дрънкаме глупости във фейсбук. сами трябва да си го създадем. 

честит край на новия световен ред, дойде по-новият laugh

p.s.: аз съм твърдо за гей браковете и подкрепям лгбт правата, но настоявам за отделни тоалетни, защото мъжете цапат повече ;) просто трябва трябва да се разбере, че политиката на обама беше крайно небалансирана за останалия свят.