новият проект на Христо Иванов

Veni Markovski - Вени Марковски

Уважаеми хора,

Не знаем дали новият проект на Христо Иванов ще успее или не. Но трябва да знаем, че само този, който не е опитал, само той не знае дали ще успее. Нещо повече - този, който не иска да опита, той е обречен на неуспех, защото винаги ще чака някой друг да "дойде и да го оправи". Приказката за Неволята е известна на всеки, още от детските години. Поуката от тази приказка обаче се забравя, когато човек излезе от детството. Забравя се, а не бива. 

Не бива да забравяме, че като деца не сме чакали някой да дойде и да ни напише домашните. Не сме чакали някой друг да напише класната работа. 

Христо Иванов, Мануела Малеева и Кристиан Таков са едва трима души, говорили тази вечер, но техните думи не бива да са самотни. Едва ли сред вас има хора, които да не знаят, че корупцията и липсата на върховенство на правото са големите проблеми на страната, на обществото, че и на всеки един човек, сблъскал се с т.нар. правосъдна система.

В прикачената снимка отправям един призив, защото съм убеден, че - както винаги, а не само в подобни случаи! - ще се намерят (ако дори вече не са изпълзели от мръсните малки дупки, в които живуркат) нашенци, които са започнали с... не, не с даването на акъл, а с критиките към тримата и особено към Христо Иванов.

Убеден съм, че към политическия им проект ще се устремят и поредните хиени и лешояди, надушили "келепира", но точно заради това се обръщам към вас, уважаеми хора - към всички, които искат България да бъде по-добро място за живеене, но днес, а не утре. Сега, а не някога. 

Можете да го сторите не с даването на акъл, а с реално участие, с подкрепа, с добра дума или съвет. Бъдете позитивно настроени, не се страхувайте от лешоядите, дори напротив - показвайте ги, изтипосвайте ги, предупреждавайте приятелите си за тях.

Възможно ли е в партията на Христо Иванов да се появят и някои от старите партийни муцуни? Възможно е, разбира се. Лошо ли е? Не винаги. Има достатъчно хора, които познават партийното строителство, но не са се оцапали от участието си във властта. Не бързайте да ги съдите, преди да сте ги чули и видели.

Сред вас навярно има и такива, които са повярвали на пропагандата от преди година-две, когато Христо Иванов беше под атаката на определени медийни среди. Мога да ви помоля само едно: не ѝ вярвайте. 

А и по принцип - не вярвайте на хора, които пишат пасквили или публикуват лъжи. Ако не знаете дали нещо е лъжа или не - питайте, потърсете истината, убедете се сами.

Но съм сигурен, че сред вас има и такива, които ще си припомнят, че когато атакуваха Христо Иванов още докато беше служебен вице-премиер, аз реагирах остро и публично в негова защита, затова ви приканвам да отбелязвате, ако някой се опита на стената ми да отправи хули по негов адрес. Опонирайте, не оставяйте лошите думи без отговор. Подлеците и пасквилописачите разчитат точно на това - че добрите и възпитаните хора няма да им отговорят. Те ви лъжат, при това често по такъв начин, че ще ви е трудно да отличите лъжата от истината, защото това е част от работата на Интернет троловете. 

Не им се връзвайте на думите. Бъдете смели, бъдете граждани, бъдете истински хора.

Желая успех на новия проект, но още повече желая да има най-накрая успех за България, за народа, за обикновените и уморени от прехода граждани!