и това ще мине

Milena Fuchedjieva

вижте, аз нямам нищо против повечето хора, които харесват путин. аз не го харесвам, но не съдя хората по политическите им пристрастия. нито пък си определям приятелствата по политически показатели - опазил ме бог от подобно късогледство. за съжаление то е силно разпространено тук и то сред смятащи се за високо интелигентни хора. 

както казах, аз не харесвам путин, нито русия. не изпитвам никаква слабост към руския език, не се чувствам славянка, дори може да се каже, че изпитвам ужас ако русия отново някак "сближи" до себе си българия. не се преструвам, не преувеличавам, просто те са ми чужди,въпреки, че познавам страшно готини руснаци. руските мъже са уникални кавалери - носят на ръце, но това е на личностно ниво. затова от двата имперски манталитета близкият ми е на отвъдокеанската империя. повече доверие ми вдъхва, и това не е покана за спор. никога няма да ме убедите в обратното.

всичко това не ме кара нито да намразвам, нито да разприетелявам хора, които са с напълно различни чувства от моите. подигравам се с путя, и когато те се подиграват или плюят америка, това не ме настройва срещу тях. моите и техните политически и цивилизационни усещания са само една част от личностите ни. другите части не могат да бъдат пренебрегвани.

така че, очаквайте от мен да се подигравам с путя, и да не говоря срещу америка. това не би трябвало да ви кара да ме възприемате като ваш враг. не съм :) аз не се интересувам от политика в този болезнен и натрапчив смисъл в който живеят повечето хора във фейсбук, а от това да живея почтено и свободно въпреки политиката. 

chill, както казват американците. бих го казала и на руски, но не знам как. отпуснете - на български. няма смисъл от тази така напразна враждебност, ако се изкарваха пари от нея, милионери да сте станали, ама е само гола враждебност :) и това ще мине.