да се протестира е правилно когато чувстваш дълбока несправедливост

Milena Fuchedjieva
Jerusalem, Israel · 
да се протестира е правилно когато чувстваш дълбока несправедливост, но в българия лично аз се чувствам излъгана всеки път когато се реша публично да застана зад личност. давам заден. 
всеки е невинен до доказване на обратното. съответно едно уволнение не може да бъде следвано от мигновен заден ход все едно, че в публичното пространство не са излизали никакви цифри. просто пуф, и цифри не е имало, виновна е лили павлова. ясно е на всички, че битката е за едни големи пари, още по-големи от това, което беше изнесено за нас, балъците от културата :D
така че, при цялата ми симпатия към миро боршош, връщането му обратно не може да стане без сериозни обяснения, нито пък без сериозно разследване и изобщо не може да се върне без никакви последици. wtf. ясно е, че бойко борисов не иска да губи подкрепата на интелектуалците, но тази подкрепа също така не може да бъде на всяка цена. особено когато цената на самите интелектуалци е плачевно ниска - в ндк или извън него - а цифрите, които се изнасят са несъразмерно високи с цената на интелектуалците. понякога се налага да мислим в цифри и крайно неабстрактно. в ситуацията с боршош и лили павлова няма грам абстракция, а да се превръщаме в публиката, която ръкопляска на крака на всяка глупост, която й се поднася от сцената, е крайно нездравословно.
тази история тепърва май започва. и ДО ДОКАЗВАНЕ НА ОБРАТНОТО.