Шефката на Пампорово не е разписвала безплатен лифт за властта, но не била против (юни 2012)

Шефката на Пампорово не е разписвала безплатен лифт за властта, но не била против
 22.06.2012 - http://www.mediapool.bg

Собственичката на “Пампорово” АД Цветелина Бориславова не е давала разпореждане да се издават безплатни лифт карти на представители на правителството и парламента, но нямала нищо против. "Аз нищо не съм разписвала и никъде няма моето име, това е разпореждане на нашия изпълнителен директор", каза Бориславова в петък цитирана от БГНЕС.

Тя коментира темата при представянето на изследването “Българите и щастието”, направено от Института за социални изследвания и маркетинг по поръчка на Фондация "Credo Bonum". Фондацията е основана от бившата половинка на премиера Бойко Борисов. "За съжаление някой, който търси нещо, което да създаде нещастие и напрежение, е взел някаква част от една заповед и я е публикувал", каза Бориславова, явно повлияна от темата на платеното от нея изследване.

Заповедта за безплатни карти за лифтовете на Пампорово е за сезон 2010/2011 и е на изпълнителния директор на “Пампорово” АД Мариян Беляков. Картите се издават след изричното съгласие на Бориславова или прокуриста на фонда, чрез който тя управлява дружеството.

"Аз не съм против това, което той е направил, и съвсем не бих го наказала, че той е постъпил по този начин. Никъде няма моя подпис. Аз никъде не съм казвала: "Давайте безплатни карти на правителството. Няма такова нещо", каза Бориславова.

"Беше публикувана част от заповедта на изпълнителния директор на "Пампорово", заповедта е много по-дълга, с много по-сериозно съдържание и тя се отнася за абсолютно всички случаи, в които може да се предоставят карти на хора, извън нормалната система за продажба на карти. Вътре се изреждат тези случаи. Във всички курорти, не само в Пампорово има някакви обществено значими събития от типа на международни състезания или срещи, има много събирания на журналисти, състезания за малки деца, фирмени състезания и хиляди случаи. Заповедта цитира всички тези случаи и част от нея се отнася и за държавните служители, на които се дават безплатни карти, но само при конкретен повод като за изпълнение на служебните им задължения т.е горско стопанство, пожарна и т.н", обясни още шефката на фонда "Си Ес Ай Еф" (CSFI).
 "Моето име се свързва в много случаи с негативни неща, като в 95 % от тях информацията няма нищо общо с истината. В този случай общото с истината е, че аз принципно нямам нищо против да се предоставят карти в случай, когато има повод, който е обществено значим", каза в заключени.