Човек и едно кафе време да загуби

Nikolay Slatinski

Човек и едно кафе време да загуби сутрин и му стига да разбере, че "по телевизията" голфърите-социолози и вся остальная ... вече упорито работят да подредят следващия парламент.

Да, крайно е казаното, но за пореден път определени "социолози" и "социолъжи" започват навреме систематично да набиват на хората в главите кой влиза и кой не в новото Народно събрание. И се получава самосбъдващо се предсказание. Народът ни елементарно се лъже, това е не лема, не теорема, а направо аксиома. Пък и всеки народ не обича да си дава гласа за партии, които "е известно", че не влизат. 

Класически с цинизма си случай как се вкарва някой в парламента само с такива набивания на главите "по телевизията" бе при предните избори партията на един, с извинение, ТВ водещ.

Ще вземе да се окаже прав един мой приятел, който твърди следното (вече го цитирах веднъж някъде):

1. Главната задача на това служебно правителство е да обезпечи изборната победа на БСП, като БСП вземе поне с 1% повече от Герб и така ББ бъде бит на избори не малко индиректно с Цецка Ц., а персонално, лично, с което ще рухне окончателно митът за непобедимостта му и ще започне стремителният му залез.

2. Следващите два месеца ще минат в трескава дейност да се избегне провалът "Орешарски" на БСП, като за целта се положат институционални и медийни усилия следващият парламент да бъде избран такъв, че в него да има твърдо и независещо от ДПС мнозинство за БСП и вечно удобните за логаритмуване патрЕоти.