Уважаеми хора,

Veni Markovski - Вени Марковски добави 2 нови снимки.

 

ПОРЕДНА ПОДИГРАВКА С НАРОДА, ПРАВОТО И ДЪРЖАВНОСТТА

Днес софийската градска прокуратура е повдигнала обвинение на Иво Прокопиев. Не го познавам лично, така че спокойно можете да приемете наблюдението ми за обективно, а не за субективно или приятелско.

Текстът на съобщението, публикувано на сайта на прокуратурата е много лаконичен, но все пак може да бъде тълкуван: 

1. Информират ни, че по същото производство обвиняем е Трайчо Трайков. 

2. Информират ни - в нарушаване на всички нормални правила за водене на разследвания, че предстои за обвиняем да бъде обявен Симеон Дянков. 

3. Информират ни, че "привличат" като обвиняем Иво Прокопиев. 

4. Информират ни, че му е наложена мярка за неотклонение "подписка".

5. Небрежно подмятат, че "разследването по делото продължава".

Уважаеми хора, 

- Обвинението е по текстове от Наказателния кодекс, по които не ми е известно да има осъден гражданин (адв. Хаджигенов, можеш ли да потвърдиш дали паметта ми не ме подвежда?). Това не е случайно, разбира се.

- Обвинението е направено, преди да бъде приключено разследването по досъдебното производство, което прокуратурата кой знае защо нарича "дело". 

- Обвинение срещу Симеон Дянков няма, но прокуратурата го информира публично, че ще има. За подобно поведение в една друга, явно близка до прокуратурата епоха, виновното лице щеше вече да е в ареста - предупреждава бъдещ обвиняем, че му се готви обвинение, т.е. дава му възможност да се укрие. В онази друга епоха, издалият тайната на следствието щеше да бъде обвинен в саботаж, вредителство, а може би - и шпионаж. Нарочно споменавам онази епоха, защото българската прокуратура не е построена по европейските (на ЕС) стандарти, а по стандартите на Сталин, Берия и Вишински.

Именно по стандартите на болшевиките е и съобщението на СГП, с което "информират" публиката за обвинения, "дела" и разследвания. Какво виждаме?

1. Съобщението е публикувано на сайта на СГП, макар че едва ли някой се съмнява, че идва от друга сграда в София.

2. Текстът е такъв, че след години към резултатите в Google (втората картинка в този статус) ще има три нови - по делата, които Иво Прокопиев, Трайко Трайчев и Симеон Дянков ще заведат в ЕСПЧ. 

3. Текстът е анонимен, защото явно хората все пак имат чувство за срам и не искат да застават с имената си зад подобен опит за манипулация на общественото мнение. 

4. Някои медии ще го подхванат и ще го популяризират, за да стане широко известно, че "а, бе, има нещо, щом ги обвиняват".

Целта на това "активно мероприятие" (да използвам пак термин от сталинската епоха) е ясна и вече беше описана от мнозина наблюдатели; вие сте интелигентни хора, можете да се досетите и сами, ако не сте я разбрали.

Уважаеми хора, 

Надявам се не само, че няма да станете жертви на прокурорската пропаганда, но ще имате и куража да споделяте статуси (може и моя, но може и вашите!), в които се разкриват истинските намерения на цацаратурата.Трябва повече хора да са наясно, че им се подхвърля зрелище, за да забравят за важните неща - като например защо няма нито един осъден за корупция от властимащите. Или защо България бива осъждана непрекъснато в ЕСПЧ за злоупотреба с правото, за повдигане на обвинения без състав на престъпление и др.п.