Турция е важна за нас

Тя е наш съсед, у нас живеят хиляди, които се самоопределят като турци. Турция финансира мюсюлманското вероизповедание у нас, в което работят и турски държавни служители, което е противоконституционно! Има една парламентарна партия, която представлява българските турци. ..

Отгоре на това България е в един отбранителен съюз с Турция. При тези условия ставащото в съюзника-съсед е от първостепенно значение за нас.

Турция се ислямизира и османизира. Върви процес на утвърждаване на ислямска диктатура. Кемализмът е подложен на политически натиск и преразглеждане. В Турция се води необявена гражданска война с кюрдите и те са подложени на преследване, наподобяващо арменския геноцид от преди век. Управлението на Ердоган не е невинно за възникването на ИДИЛ и гражданската война в Сирия. На нейна територия има над два милиона бежанци, които тя използва като оръжие за натиск върху Европа. Самият факт, че тя преговаря с ЕС да "спре" бежанския поток при определени условия, показва, че тя го и "пуска".

И се оказа така, че изведнъж блесна и Европейският съюз.  Не Европейски съюз на 28 държави, а германо-френска договореност за управление на Европа. Столицата Брюксел се оказа неуправляван град. Европейските институции - безпомощни бюрократични структури с високо платени чиновници, при това, изглежда, че са и глупави. 

Нараства ролята на националните правителства! 

При създалата се ситуация редно е България ясно да се ориентира към Вишеградската четворка, Австрия и Бавария. Добри отношения със съседите. Довършване на митичната ограда с Турция (е`а си оградата, е`а си чудото!), дори заради шапа. Има достатъчно КПП-та.

Тревожи продължаващото загърбване на Северна България.

Поради "икономии" спря строителството на магистрала Хемус и започна наново да се проектира. Други магистрали не се предвиждат. Нито дума за нови мостове на Дунав. Заглъхна говоренето за ремонта на стария мост при Русе. Може нещо да се прави, не зная. Пътят София-Русе продължава да бъде дори опасен при Бяла. Стара планина продължава да бъде препятствие между Северна и Южна България. Да не говорим за деиндустриализацията на Северна България, защото то няма и нормални пътища.

Това, че няма визия за Европа, ще си го обясним с негодните брюкселски управници, а с какво да обясним липсата на визия за България?

Какво се прави, за да се превърне територията на страната в единно икономическо пространство? Ние сме дунавска държава! Вместо да сме кръстопът поради географското си положение, ставаме кюше. Какво се предприема по демографския въпрос? Не се ли разбира, че въпросаът е нерешим с "надбавки"? Изгражда ли се план А, Б, В за посрещане на неизбежните бежанци в следващите години и десетилетия? Не се ли разбира, че по начина, по който се гради страната, тя се превръща във вакуумна територия?..

Така ми е накипяло, че вероятно ще ми стане безразлично.