"Тетрадката на портиера" на КТБ

Както се разбира от графите на огласената "тетрадка на портиера" на КТБ, тя не е на "онези, които са влизали в Банката", а на "онези, за които са се обадили от служебен кабинет, че ще дойдат в определен час в сградата, за да бъдат пуснати". Тук са гости на ТВ7, посетители на ресторант и на сътрудници и съратници на Василев.

Тази тетрадка с посетителите само при Цветан Василев прави частичен списък на онези, които бихме нарекли елит. Това са тези, които могат да си позволят да се обадят на Василев и да отидат при Него - богатият банкер, с изключително силно влияние в политическия и икономически живот на страната.

Биха могли да се правят изводи за честотата на посещенията. Ще се очертаят кръгове. В първия кръг са тези, които не фигурират в списъка - те винаги могат да влязат или срещите им са вън от Банката. Следва кръга на заличените имена, третият е многопластов - по честота и час на посещение отнесено към часа на следваща среща. 

Интересно е да се анализират в тетрадката непознатите, неизвестните лица, които е приемал. Колко са? Каква част от всички? Въобще - документ за интересен анализ. Може да се очертае една мрежа. За съжаление информацията е оскъдна - описани са посетителите от 8 юли до 10 декември 2013 г. (Имам предвид огласена в интернет!)

Това е времето на върховна мощ на Василев и началото на неговото сриване от Върха. Той току що е свалил ГЕРБ и Борисов от власт. Борисов го знае и изрича в НС (пред множестгво микрофони) фразата: "Поздравявам Цветан Василев за победата!" 

Не следва от анализа на огласената Тетрадка да има изводи с укорен характер, защото няма информация за съдържанието на срещите. Единственото, което знаем, че това са имената на хората, които са одобрили неговата победа в "костинбардския преврат на 11-12 май 2013 г.".

А онова, което можем да предположим - Костинбродската афера му изяде главата. Ако някой желае съвсем да "битовизара" думите ми, ще река: "Борисов приема, но не забравя!" 

Срещал ли се е Делян Пеевски с Василев?

Разбира се. Освен изявлението на адвоката на Василев, че Пеевски е имал всекидневен контакт с Василев, имаме прякото доказателство и на самия Пеевски. Когато отношенията им тръгнаха към развала, самият Пеевски изпрати сигнал до прокуратурата, че Василев иска да го убие. Това не беше доказано. Оказва се, че Пеевски призна - "Цветан Василев има достатъчно мотиви да пожелае да ме убие и тъй като отлично познавам неговите маниери, аз имам достатъчно основания да вдигна шум до небесата, за да не ме утрепе."

От своя страна Цветан Василев заяви същото, само че обратно- "Делян Пеевски иска да ме убие", а по-късно "Страхувам се за живота си, затова не се прибирам в България." Той пък май отлично знае кой е Делян Пеевски, какви сам ги е вършил и го е страх...

По-нататък, да го оставим за друго време...