Събуждам се тази сутрин и осъзнавам - София гласува за БСП

Maya Zhivkova

Събуждам се тази сутрин и осъзнавам - София гласува за БСП. Как стигнахме дотук ли? Заедно. Споделено отговорно. Аз самата също съм допринесла доста. Повярвах на едно СДС. Повярвах на един Иван Костов, който раздроби въпросното СДС. За малко да повярвам и на неговия наследник, който довърши синкаво-розовеникавите остатъци от дясното, наречени РБ. Направо ги разби. (Радане, честита победа, венсеремос!) И в ГЕРБ имах надежда за малък период.

Та, аз всичките тези хора съм ги подкрепяла за по малко, а техните действия и бездействия доведоха до връщането на БСП на бял кон. Комунистите, които през 1990 имаха причина да се страхуват за бъдещето си, снощи ни казаха от ефира - преходът приключи.

Разбирайте - алтернативите приключиха. Десните партии приключиха, колкото и омотани да бяха. Десните политици, доколкото ги има, вече са извадени от играта. Десните избиратели, доколкото съществуват, вече не вярват на никой и не гласуват.

Но най-важното - хората вече не мразят БСП. Хората вече приемат БСП за алтернатива.

Преходът за БСП приключи и ние всички имаме огромна отговорност за това. И не другарчето е тъпо, защото е гласувало еди-как си. Всички сме еднакво тъпи, защото сме следвали всички тези хора - едни или други, през всичките тези години, вместо да направим каквото трябва - това, което искахме и чакахме от тях и не дочакахме.

Да ни е честита БСП.

И не се успокоявайте, че тази партия няма електорат - вчера се видя, че електорат като за нея има. Една манипулация и всички вкупом към урните правят предвидимия избор. Не търсете и алтернативи, защото такива вече няма. Ако след 3 месеца имаме избори, няма дясна партия, която да мине прага. И дясна коалиция няма да го мине. Ако изобщо има нещо дясно по нашите земи, защото аз мисля, че няма.

А сега - на работа, защото, както знаем, социалистите не обичат да работят, но се нуждаят от доста пари за политическите си проекти.