Според мен възможностите са три:

1. Бойко Борисов има предвид съвсем други НЕ-ЛИЧНИ, СЕРИОЗНИ неща, когато отказва съюза с Вишеградската четворка. Не търси Австрия. Не допусна със съседи, Австрия и В4 да пазим българо-турската граница, а рече: "границата ще я пазим заедно с Турция". Предаде турчина-дисидент на Ердоган, нехае за Дианета, не забелязва ДОСТ и турския посланик.

Надява се на "думата" на Ердоган, на когото и ЕС и САЩ вече не вярват. Значи ТОЙ има НЕЩО ОСОБЕНО предвид, което ние не знаем и дори не подозираме. Нему е известна информация, която няма как да бъде споделена. В неясната за нас обстановка ТОЙ защитава българската държава и нейните интереси, като е готов "да му отрежат главата". 
При такъв вариант ББ е изключителен, самоотвержен политик! И аз искрено се надявам да е така. Желая неговия успех. 

2. При втория вариант, като вземем предвид известните на всеки българин факти (недокрай изброени по-горе), неговите алогични решения са продиктувани от тежка, лична зависимост от турските (или руските!) управници. Той не е свободен човек, страхува се. Затова вече смешната ограда продължава да се строи, както и много други работи. 
Мъчи се човекът, при такава зависимост, все пак да не стане някаква особена беля. Искрено желая да не стане беля.

3. Третият вариант е крайно неприятен. Как трябва да бъде определен държавник,  който 1. отказа съюза с Вишеградската четворка (предлаган от нея!); 2. избягва договорености с Австрия и Сърбия (предлагани от тях!); 3. допуска бившата българо-югославска граница да се охранява от Сърбия, а не заедно да охраняваме българо-турската граница; 4. в нарушение на закони, конституция и съдебни решения отказва закрила на ЧОВЕК, потърсил политическо убежище у нас; 5. разрешава на чуждо министерство (Дианета) да се разпорежда в България; 6. неговата партия остава безразлична при регистрацията на антинационалната, проердогановска партия ДОСТ; 7. изведнъж разбира, че в получилия се "гьол" "двата реактора и другото оборудване" ни задължават да строим АЕЦ Белене (лично аз не възразявам срещу това строителство); 8. разчита на "думата на Ердоган", на когото и ЕС и САЩ не вярват...?(Спирам дотук! В тази редица мога да броя до сто.)

Друга възможност, освен трите изброени, за тълкуване на ИЗВЕСТНОТО не виждам. Бих мислил върху всеки различен вариант.

Лошото е, че ще разберем кое от трите е вярно, чак след като мандалото е паднало и няма връщане назад. Всички сме поставени в капан. Според мен, в този момент не бива да искаме оставката му. 

Вярвам в неговата добронамереност и чувство за отговорност! 

И затова сме длъжни да му кажем: Господин Борисов, става дума за съдбата на държавата. Решават се исторически въпроси. Ако не сте сигурен, че можете да се справите, имате колебания в себе си и своите възможности, подайте си оставката. Вие сте доказал, че можете да вземате такива решения.

Ако прецените, че МОЖЕТЕ ДА СЕ СПРАВИТЕ В ИНТЕРЕС НА ДЪРЖАВАТА, вие, надявам се ще получите подкрепа.

Преценете добре, господин Борисов.