Снощи бях поразен от един факт

Борислав Попов

Снощи бях поразен от един факт и новина - една линейка, специализирана за недоносени деца, с ковьоза му, кислорода му и кво ли не, струвала 75 хиляди лева! А това е единствената линейка в България! Този факт мина май край ушите на всички и всичко! Особено на политиците, които тая сутрин пак се джангаха около кокала! Даже "социалната"-уж столетница си мълчи! Еле пък нейната шефка - устатата Нинка, картечарката! Иначе си гласуваха някакви милиони за нов автопарк, защото височайшите им задници, от рождение са помазани! Такива линейки задължително трябва да има във всяка област, във всеки град с болница! Но, всичките партии, които властват след 10 ноември си мълчат! А се изтъкна в този репортаж, че повече от половината ни деца се раждат недоносени!

Бе тия хора нямат ли съвест и морал?

Дотам ли са затънали в собствените си фекалии, че не виждат около себе си?

Ама и да си дойда на думата - вчера сутринта не беше 3 градуса, а минус 13! Станах в посред нощ към три и половина, изпишках се и си измих ръцете в кухнята! Станах после към 7 и половина и опа - чешмата кухненска - зъмръзнала и няма капка! Мивката долу - чист лед! Включих фурната на 100 градуса и отидох на магазина за хляб и още нещо. Оказа се, че той не работи - буса с магазинерката и хляба не може да стигне до нас, поради пряспа! Ходи някакъв трактор и към десет пристигна буса и хляба! Оставиха го и който беше си взе и още нещо! След което колата с магазинерката замина! Снощи по едно време задуха топъл вятър и почна снега да се топи - убавиня! Но чешмата ми не ще да си пуска ледената хватка! Добпре че в банята имам вода!

Днес вярвам, че пътят ще е доизринат и ще може да се пътува по-нормално!

Вятърът е утихнал, слънцето е изгряло и ми е хубаво! Изпих си лекарствата и друсайки един соло рок по дир Литъл Ричард за гимнастика се стягам за суровото ежедневие! Та приятели, ако ви е студено и неуютно в тази държава, пуснете си един рок, хоро или ръченица - раздвижете се и да видите как ще ви стане хубаво и леко!