Смъртната присъда е нечовешка

Смъртната присъда е нечовешка. Тя не укрепва държава и институция.
Сред екзекутираните има военнопрестъпници. Има невинни. Повечето съдени от първи и втори състав в София са вземали политически решения при безалтернативни условия. Те не са престъпници.
Престъпна глупост е да обявиш война на САЩ и Англия. От тази глупост София е бомбардирана, Центърът - разрушен, от бомбите загиват мнозина. Престъпление е да разрешиш за лагерите на смъртта да заминат над 11 хиляди евреи от администрирани от българската власт територии. Единадесет хиляди са избити. 
Престъпление е със слово и нормативни актове да мотивираш престъпници, избивали невинни хора в Югославия и Гърция. Те също са осъдени или от Народния съд, или от съответните съдилища в Гърция и бивша Югославия. Някои дори с решения на Съвета за сигурност на ООН. Избитите деца (не само в Ястребино!) не са комунистическа измислица.
Ето защо не мога да почитам памет на хитлеристи - чети речта на Цанков на омда дот беге/arhiv/09_09_1944/sbornik_dokumenti_za_9_septemvri_1944/rech_na_alexandar_tsankov_1944.htm
Сред избитите от Народния съд и в дните около девети септември има (заявявам го категорично!) невинни хора. 
На 14 февруари лично аз ще почета паметта на политиците, които са търсили антихитлеристко решение за държавата, но са избити от комунистите. Ще почета невинно убитите от Народния съд, те не са малко, сред тях е мой вуйчо. Ще почета паметта на отчов ми (пастрока ми), преминал през затвори и лагери след 9 септември. Ще почета паметта на мои чичовци и вуйчовци, преминали през лагерите, чиято съдба е била смачкана от диктаторския режим. 
В БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИЧЕСКО НАСИЛИЕ НЕ БИВА ДА ИМА!
Спорете с думи. 
И внимавайте с думите...
На 14 февруари, ако не можете да бъдете в Света Неделя, идете в църква (джамия, синагога) и се помолете на Всевишния да ни помогне да разрешаваме споровете помежду си мирно и със взаимно уважение и респект...
Не забравяйте - това в Европа е ден на любовта.