Слепият казал - ще поживеем, ще видим.

Nikolay Slatinski

Не става дума само и главно за новоизбрания президент, в края на краищата

Слепият казал - ще поживеем, ще видим.

Става дума преди всичко и най-вече за нас - аз наистина не мога да проумея как прехласването по качествата му на Пилот (признавайки моето лично уважение, че е наистина елитен пилот и без да уточнявам, че у нас има и по-добри от него в този славен занаят и ВВС ги знаят, затова не би попаднал според тяхната класация в топ 5) автоматично се пренасят като твърда гаранция какъв ще бъде в новото му качество на държавен глава...

Ами тогава да съставим препоръчителен списък от абсолютни, талантливи и класни професионалисти - Хирург, Артилерист, Учен, Художник, Криминалист, Учител, Поет, Конструктор, Бизнесмен, Юрист, Програмист - и от тях да избираме Държавния глава.

Висшата политика е много по-сложна не само от висшата математика, но и от висшия пилотаж. Затова уменията на новоизбрания държавен глава да управлява боен самолет бяха дотук, те му помогнаха изключително много да спечели изборите. Вдигнаха му рейтинга и това, в края на краищата няма нищо лошо. На фона на всеобщата банкянизация на висшата ни политика е добре, че един доказал се, че е знаещ и можещ в професията си човек осребри това си знаене и можене, попадайки преди два месеца на точното място в точното време и борейки се с неточните хора в умореното от тях пространство и профуканото от тях време.

Но сега ние трябва да изчакаме новоизбраният президент да встъпи в длъжност и да го оценяваме не като владеещ перфектно висшия пилотаж и поназнайващ отгоре-отгоре висшата математика, а като убеждаващ ни дали е на нивото на висшата политика. А дотогава той има време да пооправи политическите си позиции, че ги изтегли толкова недопустимо в прокремълска и антиевропейска посока, та даже задмина по оценки като човек на Кремъл в международната преса дори молдовското протеже на ВВП. Впрочем, бъдещият ни държавен глава започна вече да дава заден ход по отношение на тези си позиции.

Така остава да видим все пак дали той е говорил тези неща за да спечели повече електорат или наистина вярва в тях. А от друга страна - дори Тръмп започна да дава заден ход, та какво тук значи някакъв си наш президент...