След снощния дебат съм сигурен.

След снощния дебат съм сигурен. Цачева е по-подходяща за президент от Радев. 

На първо място - Президентската институция не е учебен полигон!

Радев е интелигентен човек, ползва английски и немски. Това е важно! Смутен съм от четири знакови за убежденията му позиции. Това са ценности, не е въпрос да преспи: 

1. мъгливото му изразяване за Крим. БЪЛГАРСКИЯТ държавен глава трябва да чатка, че Крим е украински! Ясно и категорично да го отстоява! Не е нужно да му се обяснява. Това трябва да извира от него; 

2. неразбирането, че дипломатите, бивши агенти и служители на ДС са зле приети от ПРИЕМАЩАТА страна и това няма никакво отношение към професионализма им. Отделно е отношението към такъв дипломат на европейските му колеги в приемащата столица. Радев има изместена гледна точка към кадрите; 

3. неговата видима неподготвеност. Когато стана дума за ВВС той изведнъж започна да говори по друг начин - конкретно и съдържателно, но пак не можа да "отиде" на държавно равнище. Личи, че не се е занимавал с политика и не се е подготвял за политик! Това не е шега. Предложението е дошло отвън. Той не е взел сам решението да се кандидатира. Не е извървял вътрешния си път. Затова Стефан Данаилов казва - той в последния месец "израсна". Не "придоби популярност", а "промени се". Такъв "растеж" има нисък таван; 

4. очакваното политическо оцветяване на екипа му. Познайте кой ще реди екипа му при положение, че той е чужд на партиите човек. 

Американците избраха за президент човек, чужд на политиката, който САМ е станал милионер, САМ, въпреки изключителни съпротиви, се е кандидатирал за поста.

На нас ни се предлага за президент човек, чужд на политиката, който умее САМ да кара самолет и САМ да командва българските ВВС състоящи се от Хикс самолети, който се кандидатира за поста по предложение от Корнелия Нинова. Интересен е въпроса - колко души от ръководството на БСП познават и са работили с този човек? Колко души решиха да ни го предложат за държавен глава преди да му го съобщят?.. 

Всеки от нас - избирателите, сам трябва да решава за кого ще гласува. Дали ще последва Бай Радан и ще отиде за гъби, дали ще последва Корнелия Нинова и ще гласува за Радев, дали ще последва себе си и ще гласува за Цецка Цачева, изборът е свободен.

При избора гласовете ни ще се разделят, но оставаме да живеем заедно и след изборите, заедно ще вървим в добро и лошо докато сме живи.

Никога да не забравяме това!