Ситуацията на югоизток - 21 юли 2016

Вчера над бреговата ивица и островите близки до гръцки острови са кръжели хеликоптери. Пазели да не избягат метежници. Пример за възможностите на Турция да спира бежанците.
Над Егейско море летят Ф-16. Търсят "изчезнали" военни кораби. 
Шефът на Дианета е предложил (дали е прието?) да не се изпълняват ислямските ритуали при погребенията на метежниците. В Истанбул е било заделено отделно гробище за метежниците, за да може народа да ходи там и да ги проклина. Има предложение моста над Босфора да се преименова "Мъчениците от 15 юли".
По нашата телевизия видяхме погром на книжарница. Вече знаем - над 10 хиляди арестувани, над 60 хиляди уволнени, на учените е забранено напускане на страната, за три месеца е обявено извънредно положение.
Всички партии все още подкрепят Ердоган. Всеобщо твърдение - военното положение, ако преврата бил успял, щяло да бъде по-лошо. 
По-лошо!? 
Хубаво е да го запомним. След Капитан Андреево е друг свят. Сит или гладен, но Друг.
Видяхме и посланика на Турция у нас. Надежда Нейнска е по-високо равнище. 
Ердоган и Путин ще се срещат в началото на август. Съюз между Путин и Еродаган представлява световна сила. 
Сещам се за конфликта в ДПС по повод на декларацията на Местан за сваления самолет. Позицията на Доган беше, че не трябва да се намесват избирателита на ДПС в отношенията между Русия и Турция. Излезе прав.