25 май 2024г.

Трето намиране честната глава на св. Иоан Кръстител, ден на Африка, ден на безследно изчезналите деца ....

OMDA  |  Wonderland Bulgaria

Румен Николов - 28-06-2014


Румен Николов

1 час · Sofia · 

Да кажа и аз няколко думи за банките и банковата ни система. Вярно е, че банковата ни система е стабилна и може да издържи на всякакви напъни и клатения. Но, какво представляват банките ни? Това са луксозни магазини за продажба на пари. Безскрупулни лихвари, които знаят само една- дай лихви? Да сте чули банка да е помогнала на производител да намери нови пазари на стоките, които произвежда? Няма такова нещо. Да сте чули банка да ви е намерила работа за да си плащате заема? Няма такова нещо. Само дай лихви, дай такси, дай пари. Колко майки разплакаха банките? На колко хора взеха имотите на безценица? Хиляди. Хората мразят банките. Резултатът е това, което става. Това е бунта на дребните, на смачканите, на унижените. И така ще бъде, докато банките не се реформират и не разберат, че не е достатъчно само да продаваш пари срещи лихви и такси. Днес- банкер, това звучи гадно. Банкер- това звучи като враг. Хората видяха, че с един слух могат да съсипят тези които им отнеха дома, живота, семейството и мечтите. И започнаха да клатят банките. И няма да спрат, докато цялата банкова система не се реформира.

 • Вие, поли трифоноваГроздан Грозев и 15 други харесвате това.

 • Силвия Темелкова Напълно съм съгласна с това, което казвате. Искам само да добавя, че банките - това са хората, които ги управляват и реформата в банковата система трябва да започне от тях!

  1 час · Променено · Харесвам

 • Yuriy Somlev Румка, това, за което говориш, не е функция на банките. Това може да бъде функция на Venture Capital Funds. А колкото до съсипването, не си спомням кой го е казал, но е прав - банка най-лесно се убива с вестник. Въпросът е какво следва след това? Разбира се, има други въпроси - защо това се прави точно сега?; кой стои зад това; какво цели? и т.н.

  1 час · Харесвам

 • Petya Palikrusheva-Ivanova хе-хе Банките да се реформират?! Банките да спрат да имат за цел големи печалби?! Това е най-голямата илюзия, която съм чувала

  1 час · Харесвам

 • Пепа Дъбова Аз съдя банка ....и при реални данни ,не мога да я осъдя. Сега обжалвам и до там ?Банката ми търси малка сума кредит изплатен преди 5 години ,по банков път.Банка окончателно изплаща кредита ми на друга банка Такива доказателства не зачетоха българският съд в Шумен. Представяте ли си ?Става въпрос за 600 лв , а сега загубих делото ,наречено от мен Дело за справедливост и ще платя над 3000 лв Има да слугувам в чужбина. А банката с изключителни права.Съди ме без да знам ,удържа ми от пенсията без да знам.А аз чаках една година за дата за делото Това са банките в България Никъде по света не се държат така

  54 мин. · Променено · Харесвам · 1