25 юни 2024г.

Ден на моряка. Ден на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС)

OMDA  |  Wonderland Bulgaria

Реплика към камиларите

Нощес пуснах връзка със статия, в която се твърди, че в Япония ислямът е забранен. Направих проверка. Има особености в позициите на Япония и японците към исляма, но посочената статия е пълна с неверни и неточни твърдения. По начало съдбата на исляма в Хималаите и на Север от него са особени. 

В Ангола ислямът е забранен като официално вероизповедание. В Австрия има закон, който забранява финансирането на ислямски структури от чужбина. Там има одобрен превод на Корана на немски, който може да се използва в практиките на изповядващите исляма.

Има частични забрани на различни ислямски практики - забраната за забулване на лицето във Франция и Белгия, забраната за строеж на минарета в Швейцария. В "Клуб Z" пише: "През последните две години Китай започна серия от кампании, които да отслабят исляма в западната провинция на страната. Държавните служители и семействата им получиха забрана да посещават джамиите или да честват Рамадана. На много места жените не могат да покриват лицата си, а мъжете да си пускат дълги бради." Освен това собствениците на магазини са задължени да продават алкохол и цигари.
Има мюсюлмански държави, в които пък християнството е забранено, някъде със смъртна угроза. Тук няма да ги изброявам...

Мюсюлманството е в тежък конфликт с модерния свят. Светът подминава със светлинна скорост "истинските" ислямски норми. Бдителността към изповядващите исляма след серията джихадистки изпълнения е очаквана... Трагедия. Като почнем от свободата на личността, минем през равнопоставеността на жената и мъжа, художествената култура, въпроса за Вярата и свършим с пържолата и виното, ние сме различни. Това различие у нас е смачкано от бита и всекидневното общуване. Вековното ни съвместно живеене има своите плодове. Ако има нещо, което да ни застрашава, това са "истинските" и неоосманистите...

Личната ми прогноза е песимистична. У нас решаващ фактор, докъде ще се стигне в очертаващия се световен сблъсък, са българските турци и българомохамеданите, които имат за политически представител една спорна "партия". Всичко ще мине и премине като детска шарка, ако те (мюсюлманите) отстоят длъжностите си като български граждани. В противен случаи ще се пее песента "светът върви напред, а не назад" със всички произтичащи подробности. Изборът им е прост - Европа или камилите и 70-те девици.