Реакции на Мюнхен - Али

Maya Zhivkova
23 юли в 17:50 · 
Разбрах. Малкият Али бил станал истински германец и наскоро сякаш приел и християнството. Поради това създал страница във Фейсбук и поканил всичко живо на безплатна вечеря в Макдоналдс - по християнски. Но там изведнъж изпаднал в амок. Първо казал, че е немец (което си е ясно, кой иранец не би се превърнал в немец за 18 години?), от амока забравил Исус и споменал аллах и пострелял малко. Единствената ми чуденка е защо е отишъл на благотворителната вечеря с оръжие. Но съм сигурна, че немското правителство ще намери обяснение и за тази подробност.
-------------------------------------------------------
Стоян Иванов  се чувства ядосан.
8 часа · Sofia · 
Става наистина гадно! Дори докато пиша това, виждам новина за взривен ресторант до Нюрнберг. Единствено ме "трогва", че дори и DW.COM отразяват, та дори и вяло. Има много цинизъм в тая работа. Има толкова, че дори е в излишък. В крайна сметка, си мисля неща много прости... Освен, че за емблематично кратък период от време, "евролидерите" успяха да направят от най-спокойните и красиви места на планетата - най-несигурните, или може би, места в които винаги трябва да имаш едно наум - не успяха да ни накарат да мислим, че проблем няма. В природата има закон. Той е прост. Колкото и да си умен и богат, колкото и да си способен, колкото и да си красив, колкото и да си можещ, ако не притежаваш защитни реакции - естествения подбор те лишава от съществуване.
Дано да не съм прав!
Екскюзе моа...
-------------------------------------------
Kalin Manolov
Чудесен пример как (немски) политици лъжат като дърти цигани! Първо стрелците в Мюнхен бяха трима и терористичен акт, после един, който е немец, май десен екстремист, после макар че се оказа с ирански произход, в никакъв случай не е ислямски терорист.... Абе за какъв тероризъм говорите изобщо, битов инцидент! Убитите са си виновни, че са "били на грешното място в грешното време!"

Това последното - вече без ирония- важи за всички европейски политици! Европа се нуждае от истински лидери, не от добродушни лелки и чичковци с лошо университетско образование и неудържимо влечение към политкоректността. Но май няма да ги намери чрез избори - или поне не докато изборите се провеждат по този начин
-------------------------------------------------------
Мартин Карбовски
22 юли в 22:40 · 
ПОТРЕСЕНИ ЛИ СТЕ? Още?
Още ТОЛЕРАНТНОСТ??
Още малко НЕНИЕСТРАХ?
Още закани ЩЕВИНАМЕРИМИУНИЩОЖИМ?
Още ЕВРОПЕЙСКИЦЕННОСТИ?
Още ЖЕСУИ ЕЛАВЕВРОПАИГРЪМНИ?

Още СПОРОВЕКОЙЕПРАВ?
Само слепи идиоти могат така безславно да предадат цял един континент заради насочен към тях биберон, пълен с джихад.