РАЗБИРА ли БИВШИЯТ ГЕНЕРАЛ

Zdravko Dunov

РАЗБИРА ли БИВШИЯТ ГЕНЕРАЛ
ЗАЩО СТАНА ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ?

Това е фундаментално важен въпрос НЕ само за новоизбраният български Президент.

Това е фундаментален въпрос, отговорът на който следва да бъде даден от водещите изследователи и анализатори на обществено-политическия ни живот.
Дали наистина Радев стана Президент затова, защото народът бил недоволен от управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов, както предпочитат да твърдят Госпожата - лъжа и левите политолози?

Дали Радев стана Президент затова, защото кандидатурата на госпожа Цачева била слаба и неподходяща?

Дали Радев стана Президент затова, защото заедно с гласуването за Референдума се акумулирал протестно-наказателен вот, стимулиран от медиите и главно от Шоуто на Трифонов?

Дали наистина Радев стана Президент затова, защото всички политически партии се обединиха против ГЕРБ?

Дали наистина Радев стана Президент затова, защото русофилските настроения сред голяма част от народа бяха възбудени от категоричната ПРО-натовска позиция на Президента Плевнелиев? Кого победи Радев - Цачева или Плевнелиев?

Дали наистина Радев стана Президент затова, защото притежава безспорни качества на добър Президент? Кой у нас въобще знае какви са истинските качества на новоизбраният Президент?

Отговори на тези важни въпроси засега НЕ са дадени от никого. Защото работата съвсем не опира до това, да се лансират и утвърждават изгодни за някого твърдения и тези. Необходими са изследователски анализи от професионалисти, които да разкрият защо и как обществено-политическата и социално-психологическата ситуация породи един изключително странен и направо рисков феномен - за Президент на Републиката да бъде избран човек, напълно непознат до началото на месец август дори за Стефан Данаилов, Председателят на неговият Инициативен комитет?

Как се избира такъв изобщо НЕПОЗНАТ за народа Президент?

Убеден съм, че може би най-малко от всички сериозни изследователи знае ЗАЩО беше избран за Президент тъкмо господин Румен Радев.

А такова знание е практически важно както за него самият, така и за нас, гражданите, защото не само искаме, но имаме пълното право да знаем КОЙ е НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ?