Пътят Граматиково-Малко Търново

Milena Fuchedjieva

здравейте :)

преди малко приключи срещата ми в министерство на регионалното развитие и благоустройство. освен министър лиляна павлова на нея присъстваха и дончо атанасов, член на управителния съвет на агенция "пътна инфраструктура", както и татяна пройчева, директор на дирекция "връзки с обществеността, протокол и международно сътрудничество".

петицията е предадена, разговорът беше интересен, информативен и полезен. ситуацията е следната.

седяхме с карта на местността на която министър павлова ми показа един малък участък от 4 км, които са непосредствено до граматиково, и които са били едроплощно изкърпени. тъй като за мен това е нов термин, ще го обясня и на вас - този малък участък не е кърпен на малки дупки, а е ремонтиран много по-обширно. свидетел съм, че това е единственият добър участък от пътя. 

получих уверението, че първия етап от ремонта на пътя царево-малко търново ще бъде извършен догодина и ще бъде направен точно по този начин. говорихме много за нелегалния дърводобив, който унищожава странджа. той е най-голямата пречка за поправянето на този път. не само министър павлова, но и местните хора казват, че натоварването на този път е такова, че всеки ремонт ще бъде разрушен от постоянния тежкотоварен трафик на нелегални камиони. това е и пречката в този път да бъдат наляти 28 милиона лева. 

бях предупредена от зелени активисти, че това и би било извинението на министерството пътят да не бъде поправен. да, но имам информация, че много от местните жители всъщност си затварят очите за нелегалния дърводобив, защото печелят от него. това звучи реално. и съответно за да имаме път, който функционира нормално и би бил запазен дълго в добро състояние след поправката му, реално трябва да започнем борба с дървената мафия :)

с министър павлова и екипа й се разбрахме да мислим заедно в тази посока. както всичко в българия един проблем води до друг, но аз лично не се плаша от това, и искам да започнем да търсим начини да се преборим с тази ситуация. поех ангажимент, че ще мисля в посока акции срещу нелегалния дърводобив в странджа, които ще обсъдим заедно с г-жа павлова. 

така че, с тази петиция ние получихме обещание за 2017 година за поправяне на половината път, което означава, че ще трябва да свършим още работа, и то в една сложна посока. аз не се плаша от предизвикателства, още повече, че имам подкрепата на министър павлова, и ще започна проучване как да действаме нататък. 

територии където и да е и за каквото и да е не се завоюват или отвоюват обратно лесно. през зимните месеци ще мисля какви акции да започнем от пролетта. ще се срещнем пак с г-жа павлова и ще ви държа в течение как и с какво ще трябва да помагате. 

това е, мили странджанци и не-странджанци, които подкрепихте петицията. няма лесно, но първата крачка в преборването, без да е тотален успех, е успешна. ще направим и втора и трета, докато нещата не се променят. 
благодаря на всички за подкрепата, и ще очаквам още подкрепа от вас!!!

благодаря и на министър павлова и екипа й за подкрепата, и ще очаквам още подкрепа от нея и министерството!!!

до скоро :)