Проверете тези фактически твърдения, по дяволите!

Христо Иванов:

Проверете тези фактически твърдения, по дяволите!

"Голямата новина от това интервю е, че Василев говори с много по-голяма конкретика, сравнено с досегашните му изяви. Ето колко е важна компетентността и подготовката на интервюиращия.

Не е необходимо да вярваме на Василев с цялата му окаляност. Най-сетне стигаме до нивото на проверими твърдения, направени от непосредствен участник и наблюдател с името му (а не изтечени през трети лица). Тяхната проверка е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на прокуратуата. Чакаме да се сезират и да проведат убедително раследване. Това е поредниият момент на определяне на посока за нас: ако има адекватна реакция на институциите и тези фактически твърдения бъдат проверени (което никак не снема въпроса с отговорността на Василев), ако кандидат-президентите и т.нар опозиция настояват за такава проверка (и не просто като декларация, а окажат натиск), ще бъде знак за отлепяне от дъното.

Ако, обаче, темата бъде заметена между мизерсцена с Веско Пенев и визитата на Орбан (с очакваните новости от нея), не просто ще изпуснем поредния шанс да започнем някаква нормализация. Ще продължим да плащаме за тези свинщини и не само с джоба си, но все повече и с националната си сигурност. Държава, в която подобни неща са възможни и остават без последици, се нарича завладяна. Но в настоящия геополитически контекст, това не е нито само метафора, нито завладяването е просто от нашата родна мафия.

Политиците, които са въвлечени в подобни афери и тяхното замитане, никога няма да бъдат свободни да определят курса на страната, независимо от страховете за собствената си кожа. И докато тук ни занимават с поредната художествено-магураджийска самодейност, в Италия вече говорят за консолидиране на ЕС до 7-12 държави. Познайте дали попадаме в тяхното число и ако не - къде отиват изрезките. Проверете тези фактически твърдения, по дяволите!