Презареди-БГ

На 7 януари 2017 г. Николай Бареков провежда Третия национален конгрес на оглавяваната от него партия “България без цензура” и заедно с това  Учредително събрание, на което закрива предишната си партия и учредява новата – с най-вероятно име “Презареди-БГ” или друго някое от избраните от симпатизантите му в специална анкета.

Бареков сменя изцяло ръководството на партията, тъй като смята, че предишните му приближени са го предали и са работили за Бойко Борисов.

На учредителното събрание в новото ръководство като заместници на Бареков са избрани Георги Балабанов, брат на актьора Ненчо Балабанов и политик от европейските консерватори, и Катя Димитрова, която е член на ЦИК.

Сред гостите на конгреса-учредително събрание присъстват бившият служебен премиер Ренета Инджова, лидерът на Партията на българските жени Весела Драганова, бившият евродепутат Димитър Стоянов, както и бившият предстоятел на храм-паметника "Александър Невски" архимандрит Дионисий. (Ренета Инджова се е изказала одобрително за начинанието на Бареков и за това, че се бори срещу корупцията: “Той има силите, чара и шанса да ви води”.)

На форума е приета Малка харта, в която се посочват първите задачи пред "Презареди България": борба с корупцията, рестарт на медийната среда, въвеждане на мандатност на депутатите, образователен ценз за гласуване, казарма с образователен елемент за неграмотните, мажоритарни избори и т.н.