Преди часове съпругът ми получи масиран инфаркт...

Жанет Октавиан Михова

Скъпи приятели, Бог се роди преди часове - Христос /Спасител/, заради спасението на всички нас...

Преди часове съпругът ми получи масиран инфаркт... С Божия помощ лекарите от спешния екип на д-р Надежда Ганчева от областната болница "Д-р Тота Венкова" в Габрово спасиха живота на съпруга ми и го отправиха към друг спешен екип в инвазивна хирургия, който го оперира. В шока си, в едночасовия си ступор, в който се стремях да бъда адекватна на обстоятелствата, не запомних имената на лекарите, тъй като се стараех да бъда на място и да изпълнявам, както и да чуя какво всъщност се е случило. 

Благодаря на тези лекари, които разговаряха с мен и ми показаха на видеозон съдовата картина на моя съпруг, която, повярвайте ми, никога не съм виждала, не съм и знаела, че съществува. 

Сега съм седнала и мисля - как така общуваш 25 години, делиш добро и зло, богатство и бедност с един човек, както се казва в клетвата, изял си торбите със сол, че си и прекалил със солта, както пък се казва в народните поверия и в приказките, а нищо не знаеш за съдовете на този човек, а те всеки миг захранват сърцето му с кислород, кръв и знам ли още с какво... 

Като глупак аз казвах: да, да, виждам съдовете, стенда, да, той е твърде голям, благодаря ви, вие спасихте живота му, а виждах единствено движещи се разклонения - като в праисторическа, митична, движеща се гора... А в пластмасовата чанта стисках лични вещи на болния си съпруг, но бях забравила чехлите - аксесоар на всяка болница, вече ще ги сменям вкъщи с друг вид обувки, не искам да чувам за чехли, защото пък синът ми, след инсулта, не можеше да ги носи, макар да ги бях приготвила :( ....Забравила-незабравила, това нямаше значение тази вечер, не ми ги взеха, той нямаше нужда от нищо-нищичко, от вещи, имаше нужда само от здраве и помощта на лекарите, чиито имена ще науча утре, както и повече информация за състоянието му.

С всичките тези думи исках да ви кажа, приятели, че можем да се помолим заедно за здравето, оживяването и стабилизирането на човек от моето семейство, когото много от вас познават лично, ценят го и го обичат, а мнозина от виртуалните ни приятели има с какво да са го запомнили и предпочели за общуване.

Е, моите опуси са почти винаги в режим: "Тази нощ ще ви разказвам"... Не търся този режим, сам идва... Благодаря ви, ако се помолите за здравето на съпруга ми в тези дни на очакване на новата, по-добра година, и в критичните за неговото здраве първи часове на инцидента !