По този повод

Сашка Посталкова

По този повод, наскоро се назяпах на толкова много лъскави возила, чиято стойност надхвърля неколкократно годишния ни бюджет, че направо ми се замая главата. В някоя автокъща или на изложение?. Нищо подобно!

В паркинга на Paradise Center - София (с нашата трошчица се почувствах като клошар в Елисейския дворец).

Какъв е изводът?

Че заможните всъщност са доста повече отколкото си мислим, което пък означава че ако и техните доходи влизат в общата сметка за средния доход от глава на населението, значи българите (средностатистически) не са толкова бедни, колкото твърдят.

... или поне е така според управляващите, които стъпвайки върху цифрите не забелязват (или не искат да забележат) една друга подробност, която няма как да се калкулира обективно - фактът че в България вече няма средна класа. Затова и биенето в гърдите на преминалите през управленската въртележка, че след тяхното управление са се увеличили доходите и се е подобрило положението, просто не отговаря на истината, въпреки че цитираните цифри са действителни, а не преувеличени.

Това, което не искат да признаят е, че хората които се трудят за благинките им си остават на същото положение, докато в същото време, освен собствените им антуражи от протежета, цялата паплач от мутри, трафиканти, сутеньори (които по една или друга причина никой не смее да настъпва по мазолите) и неизменно кръжащите около тях хора на "изкуството" - чалгаджийки, метреси, мутреси, компаньонки, порно "звезди" ... се множат непрекъснато като хлебарки в канализация. И накрая всичките отиваме в общия кюп, наречен "статистика".

Ето как и правителствата отчитат "положителните" резултати, като този доклад на НСИ: "В края на 2013 г. средният доход за страната се е вдигнал с 6%, а разходите със 7.4%: Средният доход на българите за периода от октомври до декември е 1228 лв., докато средният разход на глава от домакинството е 1136 лв. Така българинът е разполагал с около 92 лв. извън необходимите средства за храна, жилище, здраве и облекло за периода от октомври до декември." ...

ДРЪН, ДРЪН, ТА ПЛЯС! "отличен" по демагогия, "слаб" по социология, "-1" по хуманизъм!