3 юни 2023г.

На този ден в историята - площад Тянанмън, независимост на Черна гора, Едуард Уайт...

OMDA  |  Wonderland Bulgaria

По този повод

Сашка Посталкова

По този повод, наскоро се назяпах на толкова много лъскави возила, чиято стойност надхвърля неколкократно годишния ни бюджет, че направо ми се замая главата. В някоя автокъща или на изложение?. Нищо подобно!

В паркинга на Paradise Center - София (с нашата трошчица се почувствах като клошар в Елисейския дворец).

Какъв е изводът?

Че заможните всъщност са доста повече отколкото си мислим, което пък означава че ако и техните доходи влизат в общата сметка за средния доход от глава на населението, значи българите (средностатистически) не са толкова бедни, колкото твърдят.

... или поне е така според управляващите, които стъпвайки върху цифрите не забелязват (или не искат да забележат) една друга подробност, която няма как да се калкулира обективно - фактът че в България вече няма средна класа. Затова и биенето в гърдите на преминалите през управленската въртележка, че след тяхното управление са се увеличили доходите и се е подобрило положението, просто не отговаря на истината, въпреки че цитираните цифри са действителни, а не преувеличени.

Това, което не искат да признаят е, че хората които се трудят за благинките им си остават на същото положение, докато в същото време, освен собствените им антуражи от протежета, цялата паплач от мутри, трафиканти, сутеньори (които по една или друга причина никой не смее да настъпва по мазолите) и неизменно кръжащите около тях хора на "изкуството" - чалгаджийки, метреси, мутреси, компаньонки, порно "звезди" ... се множат непрекъснато като хлебарки в канализация. И накрая всичките отиваме в общия кюп, наречен "статистика".

Ето как и правителствата отчитат "положителните" резултати, като този доклад на НСИ: "В края на 2013 г. средният доход за страната се е вдигнал с 6%, а разходите със 7.4%: Средният доход на българите за периода от октомври до декември е 1228 лв., докато средният разход на глава от домакинството е 1136 лв. Така българинът е разполагал с около 92 лв. извън необходимите средства за храна, жилище, здраве и облекло за периода от октомври до декември." ...

ДРЪН, ДРЪН, ТА ПЛЯС! "отличен" по демагогия, "слаб" по социология, "-1" по хуманизъм!