Постинги във Фейсбук и Туитър

Petko Simeonov Petkov
02.03.2023·   ·
Това е някаква шизофрения.
Истинският ми профил "Петко Симеонов" е закрит и аз нямам достъп до него. Наказан съм завинаги, защото "нарушавам правилата на Общността на Фейсбук" без да ми се посочва какво съм нарушил.
Заедно с това имам създаден от мен профил на името на Георги Георгиев, за да се поддържа страницата на Omda.bg при положение, че съм блокиран.
Освен това съществува профил на кирилица "Петко Симеонов", до който нямам достъп, тъй като съм наказан, но като "Георги Георгиев" мога да го разглеждам и да пиша в коментарите му.
Машината на Фейсбук ясно ме идентифицира. Тя знае, както и екипа, който ръководи българската секция, че аз - строго наказаният, Петко Симеонов съм още Георги Георгиев и Petko Simeonov Petkov, на когото разрешават да създава свой нов профил, но с друг имейл и с трите имена на латиница. Принуждавт ме да се представям за три различни лица.
Какво е това?
Възстановете правото ми да ползвам своя истински профил!
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Petko Simeonov Petkov
1 март 2023

Моят профил беше закрит без никакви обяснения. Лишен съм от достъп до него. Той беше на кирилица "Петко Симеонов".
Сега ми позволяват да имам нов профил под трите ми имена на латиница. Това е някаква зла детинска игра.
Повече от десет години пиша, коментирам, събирам, фотографирам и публикувам снимки. Създавам виртуални приятелства и познанства, поддържам реалните си приятелства и познанства.
Изведнъж някой неизвестен затваря достъпа ми до профила и ме лишава от формирана среда на общуване. Лишава ме от достъп до архива ми от 2010 година до сега.
Прощавайте, това не е шега! Присъствам във Фейсбук с доверие към платформата и нейния създател. Никого не съм обидил. Не разпространявам лъжи. Имам умерени възгледи и не използвам неприличен език.
Как ще създавам нов профил?!
Дори да имам хоризонт от десетилетия пред себе си, няма смисъл. Как да полагам усилия за искрени думи, за поддържане на приятелства?
Върнете ми достъпа до моя профил!
------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 март 2023

Уважаеми, господин Зукъмбърг,
На 23 февруари 2023 г. без никакви предхождащи въпроси и обяснения, бях отстранен завинаги от Фейсбук. Получих на имейла си следното съобщение:
"Hi,
Акаунтът ви е дезактивиран завинаги заради неспазване на Стандартите на общността на Facebook. За съжаление, няма да можете да го активирате повторно поради никаква причина.
Това ще е нашето последно съобщение относно вашия акаунт. За повече информация относно нашите политики можете да прегледате Стандартите на общността на Facebook:
https://www.facebook.com/communitystandards?ref=cr
Благодарности"
Във Фейсбук съм писал винаги по политики. Избягвал съм да бъда краен, както по вътрешно политически, така и по външно политически теми. Бил съм депутат в българския парламент, бях един лидерите на българската демократична опозиция (СДС) при рухването на комунизма (1988-1991). 
Моля Ви да ми бъде обяснено какви Стандарти на общността на Фейсбук съм нарушил. 
Настоявам профилът ми на кирилица "Петко Симеонов" да бъде възстановен.
С уважение и респект пред вашето дело
Петко Сименов

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Основен текст, с който съм информирал приятели и институции

На 23 февруари 2023 г. без никакви предхождащи въпроси и обяснения, бях отстранен завинаги от Фейсбук. Получих на имейла си следното съобщение:
"Hi,
Акаунтът ви е дезактивиран завинаги заради неспазване на Стандартите на общността на Facebook. За съжаление, няма да можете да го активирате повторно поради никаква причина.
Това ще е нашето последно съобщение относно вашия акаунт. За повече информация относно нашите политики можете да прегледате Стандартите на общността на Facebook:
https://www.facebook.com/communitystandards?ref=cr
Благодарности"
Във Фейсбук съм писал винаги по политики. Избягвал съм да бъда краен, както по вътрешно политически, така и по външно политически теми. 
Подкрепял съм ГЕРБ-СДС и за мнозина съм "гербер", което е невярно, обявявал съм се многократно в защита на ДПС и съм против изолацията на тази партия, бил съм против Радев още при номинацията му за кандидат-президент и не съм спирал да съм против, бях против протестите през 2020 и протестърските блокади, погребения, бомбички и прочие, обявих се против войната на Путин още в началото, желая, колкото се може по-бързо да се спре това кръвопролитие и пр. 
Единственият случай, в който наруших принципа си - да не се занимавам с личности в политиката, беше на 06 януари 2023, когато в профила си дадох линк към интервю на Йордан Цонев в "Гласове", което ненапразно е озаглавено "Кръгът "Капитал" разби автентичната десница, създаде и ПП, за да консумира власт". 
В интервюто се споменават Иво Прокопиев и Иван Кръстев. Написах коментар, както в "Гласове", така и в профила си във Фейсбук. В "Гласове" писах под ника "Хикс", а в профила си във Фейсбук посочих, че Хикс съм аз. Текстът отнасящ се до Кръстев и Прокопиев е следния:
"Чудесно интервю! Иван Кръстев и Иво Прокопиев са задкулисните лостове за "съветване" на лица, медии, НПО, партии и власт отвън. В началото на 90- те Иван Кръстев, това зная, свърши много полезна работа. СДС нямаше потенциал да създава структури на гражданското общество, нито компетентно политически да се намесва и кадрува в управлението и пр. Трябваше посредник, вестител, лост на Силата, чрез който да се противостои на всякакви инерции и остатъци в обществото от бившия режим. Но минаха години и времената отдавна са други. България е демократична капиталистическа държава! За съжаление лостът е толкова умен, колкото този, който го държи. А във Великата чужбина едва ли лостът на България попада в ръцете на най-умните, обективни и познаващи България политици. Отделно е, че те - държачите на лостовете, заедно с Кръстев и Прокопиев, имат своите страсти и ограничения, т.е зона на комфорт, което усложнява положението. В днешно време, като лостове Иван Кръстев и Иво Прокопиев, независимо от тяхната интелигентност, са беда за България! Докато такива лостове съществуват (няма значение кои лица биха ги заместили!), докато има такъв механизъм за "съветване" на България, а да не забравяме, че Там (в странство) покрай Механизма има хора, които се препитават от работа в него, значи имат жизнени интереси да го запазят, ще бъдем в тежко положение. Да се надяваме, че интервюто на Цонев, както и поредицата изказани позиции на ДПС по темата, ще бъдат прочетени и анализирани внимателно, и този злощастен Механизъм, ще бъде променен. Йордан Цонев израсна като един от най-добрите политици и оратори! Пожелавам му живот и здраве! Бог да го пази! Успехи през Новата 2023 г." 
Това е единствения случай, в който съм се противоставял на конкретни лица.Винаги съм писал за политики или за наука, технология, битови и социални проблеми.
Не получавам никакво конкретно обяснение защо профила ми е закрит. С какво съм нарушил стандартите на общността. Настоявам да ми се обясни!