Последни ли ще бъдат тези избори?

Предизборната кампания, която води ББЦ, има скандален характер. Правените обещания са неизпълними и лъжливи - за безплатно лечение на деца, за безплатно образование, за един милион работни места, за войнишката служба... Рекламните материали на ББЦ са вероятно най-скъпите. Бареков не дава  ясен отговор за произхода на средствата.

Той е най-несъстоятелната персона в политиката от годините на прехода. Разликата между претенции и възможности е скандална. Не са ясни нито образованието му, нито неговите компетентности.

Политическите му изказвания са нелепи. Непрекъснато се занимава с личностни атаки. Нулева градивност, тесен хоризонт. Изглежда принципът му е - "чрез рушене, към прогрес". Ганьовски типаж.

За съжаление наред с купения и корпоративен вот, маса избиратели са потискащо безотговорни и лековерни. Такъв човек, който не се е явявал на други избори, не е имал последователно защитена позиция като журналист и грубо и безнаказано потъпка закона в предизборния ден през 2013 г., беше избран за евродепутат! Това не може да бъде истина, то е измислица.

Ясна е ролята на парите в българските (и не само) избори. Нашите паралии са национално безотговорни! Изглежда всички са раждани в Херсон.

Поведението на медиите (сега са дните на тяхната "жътва") по отношение на   ББЦ и Бареков е лишено от елементарна мярка.

И не е само той!

Обиколките и речите на Станишев из страната са скандални. Той отново зове - "бой последен е този"... Лидерите на БСП имат очи отново да лъжат и мажат.

Поведението на видимите личности в Реформаторския блок поставя поредица въпроси...

Синдикатите и работодателските организации, които мълчаха по времето на Орешарски, се размърдаха. Защо миньори от частна мина стачкуват срещу държавата, а не срещу своите собственици? Какъв е този български капитализъм?

Размърда се и съдебната система. С действия и бездействие и тя се включи в предизборната кампания в последната седмица.

Случаят с КТБ, с бюджета, с енергетиката, с бедността...

А остават още няколко дни, в които като нищо ще цъфне нов скандал.

Задкулисието, българско и чуждо, отново ще победи, макар и във варианта на предишните избори. Чакат ни нови разходки по жълтите павета и дано бъдат само разходки!

На нас не ни остава друго освен да гласуваме...

Не гласуваме ли масово, изборите на 5 октомври се очертават като срамни и държавно разрушителни.