26 май 2024г.

Св. мъченик Георги Софийски,мъченици българи от Армения, празник на Божурище, Ихтиман...

OMDA  |  Wonderland Bulgaria

Подписка за референдум против застрояването между блоковете

Chavdar Naidenov

Подписка за референдум против застрояването между блоковете в Младост. Който има адресна регистрация в района, да действа. После в останалите райони на София. 

През 90-те гг. реституцията и разпродажбата на детски площадки и градинки, сякаш са ливади извън регулация, беше узаконена форма на грабеж.

Разликата в цената на урегулиран имот и на ливада е стотици пъти и тези разлика беше подарена на приятелчетата на Янчулев и Софиянски. Желанието на предприемачите е да застроят Младост като Лозенец, като черноморското крайбрежие и прочие райони, които вече не стават за живеене.

Не е луд този, който яде зелника. Общинската номенклатура пуска мастилени облачета, как трябвало да се намери компромис между благоустройство и собственост. Няма такъв компромис!

Тези райони още върху чертожната дъска са планирани като съотношение жители/зелени площи/слънце. Възможно е само да бъдат довършени плановете от 70-те: да се построят, където е предвидено, алеи, магазини, спортни зали, плувни басейни, заведения, паркинги. Компромисът ще е изцяло за сметка на собствеността на живущите.

Ако желаете да ходите между огради и в бетонни лабиринтии, никой да не иска да живее във вашия район, така че да не можете да продадете жилището си и да се преместите, сега решавате.

http://www.segabg.com/article.php?id=821842

https://www.facebook.com/events/1090790407642965/