Побитите камъни - природно или човешко творение?

 

 

 

Природният феномен Побитите камъни край Варна са с няколко хилядолетия по-древни от прочутия Стоунхендж на англичаните – твърди пред “Уикенд” младият режисьор Георги Георгиев-Готи, който засне уникален филм за скалното чудо.
 
pobiti kamani 1 300x225 Побитите камъни по древни от Стоунхендж

Побитите камъни са осмото чудо на света

Във варненския халколитен некропол е открито най-древното технологично обработено злато – факт, с който трябва да бъдем горди и който означава, че от България е тръгнала европейска цивилизация цели 4600 години преди Христа. Такава е основната теза на Готи, който смята да заснеме още райски кътчета от родината.

Много от камъните от скалния феномен показват математически закономерности. Много от камъните имат улейчета, които може да са природни, но може и да са резултат от умишлена човешка намеса. Отделно има процепи, през които само за две минути, и то единствено в дните на зимното и лятното слънцестоене, минава слънчев лъч – разкрива Готи.

Той твърди, че Побитите камъни са осмото чудо на света и се надява феноменът да се превърне в световна туристическа атракция – отбелязва изданието.


Станимир Тенев


http://www.razkritia.com/233317/pobitite-kamani-po-drevni-ot-stounhendj/