Петър Величков - 13-09-2014 г.

Петър Величков

3 часа 

 

Освен с Ердоган Лютви Местан и делегацията от отговорни представители на ДПС са разговаряли на работна закуска с ръководството на Председателството на турските и родствените общности в чужбина.
В срещата е участвал и посланикът на Турция в София Сюлейман Гьокче.
По време на разговора е било подчертано, че в България съществува забрана за предизборна пропаганда на майчиния език на различните етнически общности начело с българските турци. Българските закони забраняват пропаганда на друг език освен българския.
"На миналите избори бяхме наказани за това, че сме говорили на турски език на митингите. Ние подготвихме законопроект срещу този закон, но не получихме подкрепа от другите партии.
В България, която от 7 години е член на ЕС, се упражнява дискриминация, и това е в нарушение на основните права и свободи на гражданите", е заявил Лютви Местан.
Ръководителят на Председателството на турските и роднински общности в чужбина Кудрет Бюлбюл е подчертал, че срещата с делегацията на ДПС е била изключително ползотворна.
"Обсъдихме възможностите за по-близко сътрудничество и оказване на помощ.
Смятам, че оттук нататък ще продължим да работим още по-активно.
В Турция ние успяхме да решим проблемите във връзка с предизборната пропаганда на майчините езици, проблем, който от дълго време притесняваше обществеността и чието решаване беше назряло.
Надяваме се, че България, която е европейска държава, ще успее да преодолее проблемите с налагането на подобни забрани и всеки ще има правото да разговаря с гражданите и да пропагандира на техния майчин език", е заявил Кудрет Бюлбюл.

 

 • Ruska Gospodinova и 2 други харесват това.

 • 1 споделяне

 • Петър Величков недейте гласува и тоя път, та ДПС да стане втора политическа сила

  3 часа · Харесвам · 3

 • Toschko Welev първа, а не втора. Агитацията на майчин език е възможна, ако в България се създаде Федерална държава с широки автономии на дадените общности, като цигани, турци, арменци, власи, гагаузи, татари, гърци, сърби, румънци, араби, евреи и новите преселници от ЕС като валийци, шотландци, англичани и също другите преселници като украинци, руснаци, китайци, виетнамци и т.н.

  3 часа · Променено · Харесвам · 1

 • Toschko Welev Понеже все пак Турската република е в хиляди пъти по-богата от бившата си колония -Булгаристан, логично е да се очаква финансиране в големи размери на представителите на османската общност у нас.

  3 часа · Харесвам · 2

 • Aglika Boiadjieva В България - на Български !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3 часа · Харесвам · 4

 • Петър Величков като знаем кои са в ДПС, няма как да сме спокойни

  3 часа · Харесвам · 5

 • Петър Величков те и с дявола ще се сдружат

  3 часа · Харесвам · 4

 • Toschko Welev Петре, много просто е решението - създайте контра ДПС. Ако е малко една, нека да са няколко....

  2 часа · Харесвам · 1

 • Vladimir Vlaykov Тоя българин защо ходи да се оплаква в Турция?

  2 часа · Харесвам · 3

 • Elena Trendafilova Че от къде на къде ще слушаме какво ще каже Турция за нашите избори, това си е чисто НАША работа!

  1 час · Харесвам · 2

 • Иво Андровски Турция първо да се извини за 500 години робство и кланета, да се извини за геноцида над българите, да даде права на българите в Турция, тъй като Турция е държава, в която не се признават други народности освен турците. България е сувиринна държава, член на ЕС, и как ще бъде у нас, решаваме ние, не Анкара. А агент Павел от ДС (Лютви Местан), да си подаде оставката от политиката и да върви на майната си. В България отдавна трябваше да има лустрация, за да се изметът такива отрепки от политиката. И докато единият доносник на ДС - сидераста с волен мозък ходи да продава България в Москва на путлерите, другият рязан боклук лиже задници в Анкара. Що не попита Ердоган какво е направил за българите в Турция, къде изучават майчин език, имат ли право да го използват свободно в Турция, какво става с малоазийските българи, какво става с българите, потомци на оная българска държава около езерото Ван, за която има сведение даже от ХV в., че царицата им Екатерина е изпратила на Караманския бейлик 10 000 души стрелци на помощ, да попита Лютви-то защо Турция през ХХ в. смени навсякъде топонимията,която беше българска по произход и се срещаше на територията на цяла съвременна Турция. Продажен боклук мръсен.

  1 час · Харесвам · 3

 • Петър Величков няма да се извини

  1 час · Харесвам · 1

 • Kamelia Giovanella НЯМА!

  22 мин. · Харесвам · 1

 • Петър Величков погледнете изражението на Местан - слугата пред господаря

  20 мин. · Променено · Харесвам