О, ЕДИ КОИ СИ, ПОРАДИ ЧТО СЕ СРАМИТЕ?

Стефан Северин

Има едни наперени българомразци, на които, ако им платиш добре, публично ще оплюят и майките си. Те са лишени от съвест и ден през ден медийно бъркат в душите на хората, сякаш бъркат в собствените си джобове. Хора лишени от морал, нагло ни гледат, мигат като воденичарски плъхове от екрана на телевизора и ни учат на...морал.

Един Коритаров ви стига – бяга с фалшиво медицинско от казармата, става елитен доносник, ама от най-мръсните – какво говорил тоз, какво намекнал онзи, след това първо перо на демокрацията и ментор.

Ами другият - Иво Инджев?

Ами така нареченият политолог Антон Тодоров?

Ами цялага нагла групировка от яслата на Сорос?

Ами медийните хрантутници на „благородната” фондация „Америка за България”?

Ами манипулаторите от „Дойче веле”?

С каква настървеност ровят в миналото, за да докопат някой факт и да го размахват: ах, виждате ли колко страшно е било! Работата им се улеснява от това, че вече две поколения си нямат хабер какво е било и са най-лесни за манипулиране. Точно в тях се целят.

Дори и Борисов лицемерно лъже без да му трепне окото: до 30 годишнината си гладувал, ял филии с мас и картофи, майка му го наричала картофеното момче. И тези последни две поколения му вярват и ръкопляскат, ама другите направо са слисани от циничната му наглост. На 30 години? Какво означава – до 1989 година. Ах, какво елегантно внушение! И това може да го разправя на пъпчивите младоци в неговата партия, защото останалите не могат да му вярват, че офицер от МВР, какъвто е бил, с баща полковник от МВР, са гладували. А точно служителите на МВР при социализма вземаха едни от най-големите заплати.

Но голямата задача е: да се изтрие лентата на миналото. Народ без минало и памет е като дърво без корен – можеш да правиш от него каквото искаш. И се почнаха циничните внушения колко мръсен, жесток, гладен и гаден бил животът „при комунизма”. Всичко било бутафория, а сега е истинския рай.

Забравете, че имахте работа, че си купихте апартаменти, че ви лекуваха безплатно, че ходихте всяка година на почивка, че децата ви учеха безплатно, че имахте сигурност... Това било носталгичен унес на старци!

А истината е сега: два милиона и половина живеят в бедност –това е статистика, а не публицистика, само да зяпнеш пред зъболекаря и ти иска 20 лева. Ако нямаш пари, няма операция, няма лечение – единственият ти изход е смъртта, но с взет отпечатък на пръста!

Платените медийни манипулатори трябва така да ударят в корена паметта на народа, че той да вика ура за днешното безобразие и да не вижда нищо по-хубаво от управлението Борисов.

Тези медийни отрепки защо не направят паралел: какво се направи за 26 години след 9-ти септември 1944 година / тоест до 1970 година/ и какво се направи от 10 ноември 1989 година до сега – също 26 години. Ама във всички сфери – икономика, селско стопанство, социална, здравеопазване, култура, образование...Ха да видим тази съпоставка в чия полза ще е?

Защото ще преглъщат жаби и няма как да не признаят, че тогава сме имали икономика по-силна от тези на Гърция и Турция взети заедно! Културата е била на върха, социалната сфера стабилна, да не вадя цени на продукти, цени на апартаменти...Ама да го направят те!

И ако аргументите им за сегашните 26 години са наистина силни и убедителни, ще се поклоним на ДЕМОКРЕТЕНИТЕ и няма да отворим никога приказка за миналото. Става ли? Ама не го правят, защото това е обречена загуба.

Паисивият поплак е още жив : О, еди какви си, поради что се срамите...