Объркани работи в чест на 25-годишнината

 от Промените, Революцията и Контрареволюцията

Четях лекции в Университетите в София и Пловдив - 10 лева на час, 1 лев за изпитан студент; ако бъде скъсан, поправката е безплатна; безплатна - всяка консултация; безплатно - всяко четене и рецензиране на дипломна работа.

Възрастен съм вече, отказах се.

Давал съм стотици интервюта от 1990 година насам, никой не плаща. Тия дни са ми обещали от две места да ми пуснат нещо. Едното интервю още не се е състояло.

Написал съм над сто статии за различни медии -  плащал ми е единствено Тошо Тошев (Бог живот и здраве да му дава!), когато беше в "Труд".

От моя сайт - http://omda.bg - копират мои текстове над 30 сайта и много печатни издания, без да споменат поне откъде са ги взели. Някъде вкарват мои публикации или огласени от моето издателство чужди книги, за които притежавам издателските права, в "рамката" на своя сайт, блок и пр., без да си дадат труда поне да споменат откъде са ги взели. Използват се снимки от сайта ми, които или са мои, или са огласени с ясно разрешение, дадено на мен (!) от автора, или съм си ги платил, за да ги ползвам. Препубликуват от сайта ми в свои сайтове, блогове или хартиени издания документи, които или са мои лични, или съм си платил, за да ги оглася и съм си дал труда, за да ги дигитализирам...

При издадените ми хартиени книги ситуацията е нещо такова. Книжарят (въпрос на пазарлък!) ми иска 30-40 на сто от коричната цена, от продадените книги двама са ми платили, другите или фалираха, или са в позицията - "в момента го няма".

Писал съм речи на министри, програмни документи на държавни институции (вкл. правителства) , консултирал съм стотици (от 1990 г.) бизнесмени, депутати (вкл. шефове на комисии, зам.-председатели, председатели на НС), министри (вкл. премиери), зам.-министри, различни шефове...

Не искам да влизам в подробностите на консултации, лекции, запознанства (представяне, установяване на контакти), уреждане на срещи, провеждане на срещи и прочие, и прочие.

Нито лев не съм получил за тази работа!

Тези дни от МФ огласиха едно изследване, което е направено за пет години, върху ползвана моя методика. Разбрах случайно.

...

Отидох при адвокат, за да заведа дело за набедяване и клевета. Иска ми 1500 лева, за да започне делото.

Откъде да ги взема?

Зная, и адвокатът знае, че ще го спечеля, но се оказва, че сетне трябва години наред да чакам, за да получа обезщетение, ако въобще го получа.

Предпочетох да си остана опозорен. Това в България е безплатно.

Днес, за да ми замажат едни фуги, майсторите предварително поискаха 100 лева, имам да доплащам, като свършат цялата работа. След една седмица.

Като отида в Лидъл или Пени, ми искат пари, въобще не поглеждат сините ми очи.

Пожелавам си в тези дни, когато отбелязваме двадесет и пет години след промените (революцията според Луджев и Дайнов), да ми плащат за свършената от мен работа, а не да ме принуждават да ги моля затова.

Моля Ви, дами и господа!

В чест на 25 години от рухването на Стената, дръжте се пазарно.

Честит ви четвърт век в пазарното общество.