Път: : Списъци

Някои посетители в сградата на КТБ на ул. "Цар Борис ІІІ"

На 14 май 2015 година до редакционните имейли на медиите е разпратено електронно писмо "Това е истината от Цветан Василев", придружено от няколко файла сканирани документи. Писмото е подписано от мажоритарния собственик на фалиралата Корпоративна търговска банка Цветан Василев и в него се твърди, че документите показват имената на хора от политиката и бизнеса, които са посещавали банкера през последните около две години. Сканираните документи представляват факсимилета от тетрадки, в които ръчно са вписани имена на хора, заедно с датата и часа на посещението, както и името на посетения. Самото писмо е изпратено от имейл svetanvassilev12@gmail.com.

От списъка става ясно, че посещенията са правени в сградата на столичния бул. "Цар Борис III", където се помещава и ТВ7. Освен при Цветан Василев, в списъка са отбелязани и посещенията при Николай Бареков и тези на гостите на тв предаванията.

Списъкът с посещенията е до 9 декември 2013 година.

Малко по-късно на официалния сайт на Цветан Василев излиза съобщение с опровержение за това, че списъкът е пуснат от негово име. За автентичността на документите не се споменава нищо. Ето и текстът на съобщението:

За пореден път, бих искал да подчертая, че разпространявам публичните си изявления единствено чрез личния си сайт www.vassilev.bg.

Днес, 14.05.2015 г., зависими медии, контролирани от #КОЙ и #НяКОЙ, достигнаха ново дъно на моралната низост, разпространявайки писмо от „мое име“. Освен че не съм автор на това писмо, изтъквам, че не комуникирам с медии с ниски етически стандарти.

Интересно е също така да се отбележи, че имаше над 300 опита за хакването на личния ми сайт само през последните седмици. Очевидно след като #КОЙ и #НяКОЙ не успяха да ми „затворят устата“, поради нелицеприятните за тях факти, които излагам, решиха да се опитат да ми припишат думи, които ги устройват.

Сред хората, отбелязани да посещават Цветан Василев, са политиците Йордан Цонев (ДПС) заедно с "г-н Нихат", Румен Петков (АБВ), Красимир Каракачанов (ВМРО), Явор Куюмджиев (БСП), Иван Костов (бивш лидер на ДСБ), Пламен Юруков (бивш лидер на СДС), Бойко Ноев (бивш военен министър), бизнесмените Веселин Марешки, Едуардо Миролио (миноритарен собственик на "Булгартабак"), Гриша Ганчев и издателят на вестници Петьо Блъсков /и Зорница Блъскова/, журналистът Огнян Стефанов. Посетители са били и Стоян Мавродиев, председател на Комисията за финансов надзор и Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията.

Други имена в списъка са: Мартин Захариев, бивш депутат от БСП; бизнесменът Митко Събев - един от акционерите в Инвестбанк и бивш съпруг на банкерката Петя Славова; министърът на отбраната в служебния кабинет на Ренета Инджова – Бойко Ноев, бизнесменът Красимир Гергов, изпълнителният директор на bTV Media Group Вики Политова, журналистката Нора Стоичкова, Емил Кошлуков, Димитър Абаджиев - бивш съпредседател на СДС и дясна ръка на Яне Янев в РЗС, по-късно представител на България в проекта "Набуко"; бизнесменът Богомил Манчев.

На лична среща при Василев са били и социолозите Кънчо Стойчев и Андрей Райчев, бившата социална министърка при тройната коалиция Емилия Масларова, руският бизнесмен Денис Ершов, ректорът на Университета по библиотекознание и информационни технологии Стоян Денчев, Милен Велчев - бивш финансов министър в кабинета на Симеон Сакскобургготски, Младен Михалев заедно с президента на ФК "Славия" Венцислав Стефанов. Сред имената са още и Владимир Каролев, Васил Божков, Светлин Нейнски.