Не е само радикалния ислям.

Разцеплението сред нацията върви по няколко направление - дебългаризиране на помаците; платеното хейтърство в Мрежата; отричането на държавата поради глупост или от интерес; създаване на атмосфера поощряваща емиграцията; непрекъсната атака срещу институциите, а не срещу конкретни чиновници; препятствия пред циганската интеграция; отказ на партиите да работят за националния интегритет; рушене, изопачаване и принизяване на миналото; обявяване на национализма за зло от разни неправителствени организации и медии, и поощрения на онези, които със слово и действия го доказват...

Живеем в свободна страна, можете да тъпчете себе си, както прави Реджепов на родния си език, и току виж от някъде ви платили и потупали по рамото за това. А можете с воля и ум да укрепвате себе си, нашата общност и държава.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Следва снимка и текст от http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/razdavat_tayno_antibalgarska_kniga_v_rodopite-167504.html

Смолян. Книга срещу освободителния характер на Балканската война се разпространява тайно в джамиите на Родопите.

Исмен Реджепов е неин автор, който твърди, че е близък с писателя Николай Хайтов. Книгата със заглавие "Балканските войни в Родопите 1912-1913 г." е първото издание на основаната неотдавна неправителствена организация "Европейски институт Помак".

Историческото изследване развива тезата, че войната не освобождава българите мохамедани, а е насочена срещу тях. Турция била готова и е отстъпила доброволно Родопите на България, но българите християни извършили геноцид над "помаците", като клали, прогонвали и палили цели села, се подчертава в него. 

Читатели определят книгата едновременно като промарксическа и проислямистка.

Авторът определя Балканската война като най-голямото бедствие за "помаците". Той привежда спомени, които обаче се оказват реминисценции на събития от османско време, но с нов прочит, който ги свързва с българската войска: "В селото било изиграно най-жестокото хоро, най-кървавото хоро, оставило неизлечими следи в паметта на хората от това време като черен спомен за нечуваните издевателства на една свирепа армия от бандити, която за кощунство на преживелите трагедията се нарича армия-освободителка на поробените братя в Родопите."

Според Реджепов, и днес българските управници продължават политиката на предшествениците си от времето на Балканската война.