26 май 2024г.

Св. мъченик Георги Софийски,мъченици българи от Армения, празник на Божурище, Ихтиман...

OMDA  |  Wonderland Bulgaria

Не ви задължавам да сте съгласни!


От едно гърне не може да се излее повече, отколкото съдържа. Гърнето е България. Това е метафора. ББ е наш, като човек от моя квартал, от моето село, СС на квадрат не е, АД е расъл и живял като нас, но си продаде кожата за барбекю…

Казват ми: да се явим на нови избори, тя алтернативата на ББ  щяла да се роди. Хайде, бе!

Нали и той е избран на избори?

Може мотивите му да са всякакви. Не ме интересува. Зная, че има граница, която не може да прекрачи. И границата е невидима, но съвсем ясна.

Ако не сте забелязали, да ви кажа – част от депутатите знаеха, че горе, на балконите на Събранието бяха насядали посланиците на държавите от ЕС и НАТО. Която Сила не го разбра е без нея в следващите десетина година (за по-големите).

Нито НАТО, нито ЕС имат интерес тук да стане милиционерска територия. ББ го знае и му беше показан дебелия в УСА сайт свързан с техните служби: знаем, че си бил бандит. Или ще се разправиш с другите бандити, или без теб…

Той го знае, защото има животинско чувство за власт и успех.

Чета как му се надсмиват, че ходил да събира помия и да храни прасе… Е, нито Симеончо, нито Сергей могат да ви разкажат такова нещо, но 99,99 на сто от българите могат да си спомнят подобни истории за своето детство.

Вие май подценявате това?

Не го корете за неговата необразованост. ТОЙ ЧУВА! Готов е на разговор и няма печалбарски интерес. Този пожарникар  иска да остане в ИСТОРИЯТА. В това съм сигурен. Въпреки, че той вижда ИСТОРИЯТА като магистрала, това е най-високото равнище достигано от последните премиери… Не искам да влизам в подробности. Те не са важни.

ББ трябва да издържи поне още една година, без да се пречи на строителните му намерения. Нека строи. Нека с това го запомним. Това е добро.

Иначе безкрайно некадърни неща: турско стадо биволи пасяло по нашенски ливади повече от година, а ББ и ЦЦ претендират за Шенген.

Понеже съм служил войник на тази граница в началото на шейсетте, умът ми не го побира. Ами нали отваряме границата като строим нови КПП-та и нови пътни връзки, а митничари и гранична охрана си остава, какви са тия? Иди ми, дойди ми. Защо тогава да има КПП и митници?!.

Да не говорим за гемиите акостиращи на българския бряг в началото на 90-те или за шлеповете по Дунава при юго-кризата…

Няма никакво чувство за културата и колко е важна. Били отпуснали 1,5 милиона за библиотечния фонд. Във Великобритания в бюджета на всяка община има задължително перо: покупка на книгите издадени от някаква  категория издателства. Нека има лицензирани издателства и у нас с ясен и защитаван всяка година лиценз.

Отказват поддръжката на „Родна реч“, и ако съм запомнил добре – „Култура“, „Словото днес“, „Литературен вестник“… Та издръжката на тези издания струва колкото един парламентарен ден. Нека излязат един ден в отпуск…

Никаква глобална визия за държавата и нацията.

Има обаче чувство за власт и ВЛАСТ!.. И иска магистрали, тунели, метро, мостове. Да строи! Ще остане.

Надявам се до една година да се появи  реална алтернатива на ББ.

Хубаво е, че се заяжда. Следващите с него ще се заяждат. Да се сложи край на омертата…

АМА МОЛЯ ВИ СЕ, ВИЖТЕ КОИ ОТ ТАКА САМОНАРЕКЛАТА СЕ ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА, СА ПРОТИВ НЕГО!..

Не задължавам никой да е съгласен с мен!