Не бях гледал концерта на Слави

Veni Markovski - Вени Марковски

Уважаеми хора, 

Не бях гледал концерта на Слави, но преди малко чух тази песен и започвам да си обяснявам защо той (концертът, а не Слави!) предизвика толкова много страсти в социалните мрежи. 

Не, не какво обясняват учените глави, а каква е тъжната истина.

Вижте Крисия, чуйте я как пее в прикачения клип!

Как да не се ядосват някои, че тя показва таланта си пред десетки хиляди души, а те седят над клавиатурата и се потят как да напишат някой нов гаден коментар или пък анонимно да охулят някоя известна или не толкова, но все пак - личност? 

Как да не се дразнят други, че вместо да пее за омраза, това момиче пее за красотата на България?

И не, разбира се, че не съм забравил, че концертът е "част от схемата", както биха казали любителите на конспиративните теории. 

Но някак си това обяснение изглежда като оправдание, като опит да се заобиколи тежката истина, че докато хейтърите седят пред компютрите и изпод пръстите им пълзят бързо думите на омразата, десетките хиляди хора пеят заедно с Крисия и знаят наизуст едни други думи - на песните! При това не само на тази във видеото, но и на химна на България, и на "Боят настана...", а и на "Не съм избягал" и "Няма такава държава"...

Крисия има чудесен глас! Поздравления за нея, поздравления и за Слави, че ѝ помага да се развива. 

Оркестърът е съставен от истински професионалисти - и това не е моето лично мнение, а напълно естествено признание за хора, които 20 години са заедно, работят ежедневно върху стила и качеството на изпълненията си -- и този рядък за България професионализъм си личи по всичко.