21 юли 2024г.

Годишнина от гибелта на Хаджи Димитър, подписан е Кючуккайнарджийският мирен договор, роден Хемингуей

OMDA  |  Wonderland Bulgaria

На добър час деца!

Petya Marinova

Много истинска случка със Златина Савова.

На добър час, деца!

„Вчера се запознах с едно дете. Случайно. Бях в магазин за втора употреба да ровя за любимите ми стари дантели, а то ровеше за дрехи.... за училище. Момиче. Държах една блуза на известна марка с дантелки тук, там, които мога да изрежа и малката я хареса. Попита ще я купувам ли и аз отговорих, че ако ѝ харесва, ще ѝ я дам. Така се разговорихме. Изненадах се, като ми каза, че е на 16 години. Изглеждаше поне на 20, а говореше ''като дърто'' като се казва. Баба ѝ и дала 50 лева да си купи дрехи за училище, но тя решила да спести половината и с тях да си плати уроците по....забележете, латински, защото искала да следва медицина! Знае три езика перфектно и свири на пиано, което е голямата ѝ любов и мечтае някога да си купи такова. Докато ми разказваше ревях и се бършех в дантелите втора употреба. Адски тъпо ми стана! В какъв свят живеем, мамка му! И армия от ангели да ни прати Всевишният, ние няма да ги разпознаем. Няма да ги видим, или ще подминем с пренебрежение. Да, черно бял е светът! Черното маже с голямата баданарка върху цветното и все по-малко Цвят остава!

И какво стана....Сметката на детето беше 18лв. - един чифт дънки, блуза и две тишъртки. Събрах всичката си смелост и унижение, които мога да понеса и я помолих да ѝ ги платя. Естествено не пожела. Боже, няма да си го простя! Сякаш изкупувах собствените си грехове с тия шибани 20 лева! НЕпоисканото добро, е лепта само и единствено за грешните ни души!

Ревах, много ревах....а после се смях на Ренито ВИП нобелистката....А, трябва да е обратното.....трябва да е обратното....

Детето се казва Росица. Еднакви букви - диаметрално противоположни вселени!

Единственото, от което не можем да избягаме, е от себе си. Колкото и да се пудрим, маскираме и парфюмираме....

Рени, си е Рени.....Росица...не е Рени

ЧЕСТИТ 15-и септември!”