Нашествието на хейтърите

Хейтърите! Мразолюбците. Идат от всякъде. Увират се навсякъде - говорят против държавата, против България, против народа и групи от него. Говорят от парламентарната трибуна, по радио и телевизия, пишат по вестници и списания, а по Мрежата са като нашественици.

Те са нахлулите варвари.

Нахлули са тук - в Нашата земя, в нашия дом и двор!..

Имаше на времето, при Студената война, термин "морално-политическо единство на нацията". Преценяваше се, че печелившият удар при Онази война ще бъде на Онзи, който пръв успее да разруши "морално-политическото единство" на противниковата нация (нации). Нямаше предел - наука, спорт, изкуство, борба за мир...

Същата оценка и направление на "главния удар" се съзнаваше и Оттатък.

Олимпиадите бяха битки, раздаването на нобеловете награди, шахматни партии, спътници - също...

Който си мисли, че със Студената война е спряла конкуренцията между държавите за влияние в Света, не е в час. Просто смесва "трети интернационал" с "демократичната международна общност". Днес битката за оцеляване и влияние е даже по-ожесточена.

Преди 10 ноември властта бранеше "морално-политическо единство на нацията" с тоталитарни средства... В днешно време същото се руши "с демократични средства" (често подтиквано отвън).

Платените хейтъри са ясни. Те са войници в чужди армии. Стрелят, убиват авторитети, рушат държава и институции. Разпиляват и тъпчат престижните ресурси на България. Такава е целта им.

Маса хора обаче хейтърстват в Парламента, медиите и Мрежата, без да разбират какво правят. Да си излеят злото някъде. Напънало ги отвъртре, а друга тоалетна не се вижда.

Проблемите, които изникват пред нас, са предизвикателства за решаване, те не са повод да бягаме или да се бесим.

С хейтърите сме във война! Помнете го. Те искат да разрушат нашия дом.

Има заинтересовани държави. От Север до Юг, от Изток до Запад... Някои открито бълнуват за Земята ни като за  "зелената перла" в гъвжата на султана. Факт!..

Нищо лично. Живеем в демократична държава. Но на война, като на война.