Мрачно време.

Борислав Попов

Мрачно време. На всичкото отгоре - студено. Сутринта се посъбрахме в Клуба - ударих една табла с бате Стоян, па после почнахме да си говорим глупости! То чунким има за какво да се хванеш? А за новия министър-председател.

Уважавам го, ама и той от ДС. Тази държава няма да стане нормална държава, докато не се отръска от онова мрачно минало.Пообсъдихме и новите булки на някои президенти - Божа работа! Стигнахме до стария принцип - за отличниците! И до тук с политиката.

Прибрах се - огледах колко дръвца са ми останали, обелих два картофа, глава лук, стрък праз, малко гъби и сложех едно чорбе. Още ври. Ще го чакам, че да прасна топла гъбена. Обичам простите неща. Затова се смея на тия готвения, дето ги дават по разните телевизии - разни портокали с пържолите, авокадо, манго /не ромски циганин/, патка с боровинков мус, и нам още какво си!

След чорбицата ще хапна една вредна сланинка с препечена филийка - за баланс! И ще си налея ракийка с маслинки! В тоя студ и птичетата не искат да пеят. Свили са се, милите, и само се кокошинят. Кучето на комшията полайва и повийва.

А сутринта ни посети за по един чай време един от преброителите на птичи ята! Европейска програма. Мнозинството вика, че вземал по 50 лв. на ден. Бива! Да е жива и здрава Европата. Дава! Но нашите хора са прагматици - цъкат и викат, че уж пари нямало, пък...

Никой не си дава сметка, че без тоя живот, дето, хвърка, пълзи, катери се и цвърка покрай нас, нашият живот щеше да е сив и толкова скучен, че нямам думи! Иначе, не чакайте плодове от нашия край - дърветата изпомръзнаха. Въпреки че и това е Божия работа! А към природата трябва да се изпитва огромен пиетет! Щото сме като бълхи по кожата и - не е рекла да се отръска и - хайдеее! Заминахме си като динозаврите! Лек ден на всички!