Към четвъртък вече мога да обобщя:

Chavdar Naidenov

Към четвъртък вече мога да обобщя: БСП победи, а триумфална обиколка с Купата на победата прави победеният. 

Още на втория час след обявяването на резултатите, сцената потъмня и всички лъчи на прожекторите се фиксираха върху истеричните жестикулации на Борисов. МВР-генералът, целият почервенял, лежи по гръб на пода, размахва юмручета и пищи, че ще бутне държавата в по-голяма криза, отколкото през 2013 - ако мама и татко не му дадат Киндер-сюрприз с цялата власт. Сипе порой от фантастични глупости, как възникнало ново мнозинство в парламента, как то трябвало да си поеме задълженията, как Радев трябвало да направи служебно правителство, без да е положил клетва и т.н. и т.н. И тъй като залата не се смее, вече възлага и срокове: кога "новите управници" да въведат мажоритарна система, кога да приема бюджет. До петък ще изкомандва Тръмп да обяви България за 51-ви щат, а Хилари да му играе ръченица. 

Не е смешно, защото "детенцето" държи граната - 83 депутата. Възрастни пълнолетни хора, готови да изпълнят всяка негова прищевка. Тъкмо качеството, което хората не харесаха в самоотвержено лоялната Цачева. 
И защото БСП си е за *не, с извинение за френския. Вместо да преследва и пленява панически отстъпващия противник, тя се е отдала на екзистенциалистки дискусии: тя Тя ли е или не е Тя. За пропорционален данък ли е, както собственоръчно е написала в програмните си документи. 
Съответно на 4-я ден от победата тя се оказа зарината в цяло свлачище измишльотини на Каролев и ко. за това, в какво се състои нейното предложение за прогресивно данъчно облагане.