Кой управлява БСП?

 http://tvplus.bg/index.php?p=news&c=1&id=13194

 

Сергей Станишев е бил посочен за лидер на БСП от чужди граждани. Това стана ясно в предаването „Свободна зона” на ТВ +. Гости на Георги Коритаров бяха председателят на Обединения блок на труда и бивш депутат от Коалиция за България Кръстьо Петков и политическият анализатор и бивш член на Изпълнителното бюро на БСП Валентин Вацев.

Проблемът на БСП не е лидерски, а програмен, смята Валентин Вацев. Според професор Кръстьо Петков пък в социалистическата партия избуява олигархизмът, започнал още в средата на 80-те години с преразпределяне на държавното имущество

 

ВАЛЕНТИН ВАЦЕВ: ”Те ми го казаха ясно: Вацев, сега е дошъл момента да заживеем като бели хора, най-после.”

КРЪСТЬО ПЕТКОВ: ”Моята информация е, че е имало лично указание и личен натиск, от германската социал-деморкатическа партия и от Шрьодер, за назначаването на Станишев, а не на някой друг.”

ГЕОРГИ КОРИТАРОВ: ”Говорите за Герхард Шрьодер, който в момента работи в „Газпром”. Това означава, че връзката е не толкова между германските социалдемократи и бившата БКП, в лицето на Димитър Станишев, колкото руска връзка”

ВАЛЕНТИН ВАЦЕВ: ”Няма никакво значение кой е избрал Станишев."

ГЕОРГИ КОРИТАРОВ: "Това е много важен въпрос, защото ако е Герхард Шрьодер и това е „газпромовската” руска връзка, просто…"

ВАЛЕНТИН ВАЦЕВ: "Ако е американска креатура, по-спокойно ли ще ни бъде?"

ГЕОРГИ КОРИТАРОВ: "Еднакво е."

ВАЛЕНТИН ВАЦЕВ: "Aми тогава да мислим национално-отговорно"

ГЕОРГИ КОРИТАРОВ: "Ами къде бяха… имаше ли той национално-отговорна алтернатива, в рамките на БСП, като кандидат за председател? "

ВАЛЕНТИН ВАЦЕВ: "Не. Не, разбира се. Големият проблем е можем ли да помогнем на България да произведе нов, по-отговорен елит."

 

текст ПЕТЯ ИЛАРИОНОВА