Коалиция "Не на Европейския съюз"


Новата политическа формация "Не на Европейския съюз" е обявена пред журналисти в парламента на 21 ноември 2012 г. от двама независими депутати - Кирил Гумнеров и Стоян Иванов, бивши народни представители от "Атака". (Гумнеров напуска партията на Волен Сидеров през май 2011 г. заради скандала с "декларациите за лоялност", като с още двама депутати използва за повод действията на привърженици и депутати от "Атака" пред джамията в центъра на София. Иванов пък подава молбата си за напускане през юли същата година, за да не бъде "заложник на човек, който волно или неволно реанимира Ахмед Доган".)

Учредители на новата коалиция са Християнсоциалният съюз и Съюзът на демократични партии и движения ЕРА-3. Гумнеров и Иванов са избрани за съпредседатели на организацията, която е отворена и се очаква в най-кратко време в нея да се включат и други фомации, които споделят идеята на коалицията, че членството в ЕС е вредно за България и страната ни час по-скоро трябва да напусне този паразитен съюз. Според Кирил Гумнеров от присъединяването си досега България е загубила между 4 и 8 милиарда лева. Това означава, че бедният българин е дал между 1200 и 1300 лева на еврочиновниците, за да взимат те пенсии по 6500 евро и по 20 000 евро заплата.

Логото на коалицията е знамето на ЕС, зачеркнато с червен Х.

Предвижда се коалицията да участва самостоятелно в предстоящите  парламентарни избори, като двамата съпредседатели са убедени, че тя ще премине 4-процентната бариера.

Основната задача на обединението е България да напусне ЕС след анализ какви са ползите и загубите от еврочленството.

Освен това "Не на ЕС" ще работи за: въвеждане на смъртно наказание за особено тежки престъпления като серийни убийства и търговия с наркотици,  затвор за работодатели, които не плащат осигуровки и заплати, право на лично оръжие, преразглежане на сделките с електроразпределителните дружества и национализирането им, прекратяване на политиката на толериране на малцинствата, по-специално циганите.