Кацането на Луната

1969 година! Бяхме в дома на Бачо Кольо (проф. Николай Генчев). Пет-шест човека. Петър Райчев (проф. Петър Петров Райчев - светило в ядрената физика) разказа за кацането на Луната. Детайлно. Планирането от 1962, ракетата, Армстронг, Колинс и Олдрин, модулът Ийгъл, компютър, управление на мисията, синхронизация, връзка със Земята, скафандри, качествата на тъканта на облеклото на космонавтите, изисквания към обувките им, храната, особености на лунната гравитация, радиацията... 
САЩ са велики! Отишли са толкова далеч, че никога няма да ги стигнем. Страната на неограничените възможности... Питане към всеки от компанията: кога СССР ще кацне на Луната? Едни казват - след година-две, други след 10 години... Помня моят отговор - ако не кацнат до няколко месеца, ще кацнат след много-много години, няма да сме живи. 
Кацането на Луната! Фундаментът на романтичната приказка на нашия живот! 
Тази приказка беше булдозерът, който сриваше цялата пропаганда и идейна конструкция на тоталитарния комунизъм!
Другото довърши Солженицин с "Архипелагът Гулаг". 
И сега, при настъплението на изкуствения интелект, чета в "Медиум", че кацането на Луната никога не е било. То е инсценировка. Такова твърдение съм срещал десетки пъти и съм ги подминавал. Зная каква е истината. Било е, имало е кацане! 
Но сега в "Медиум"?! Защо?
Обяснение за "Медиум". Това е дигитално издание, в което публикуват автори от цял свят, излиза на английски, може всеки да бъде автор. Тематиката е всякаква. Тези, които аз чета - обичайно публикацията е на равнище лично мнение или за новост в науката и технологиите, или от сферата на маргиналното, страничното, алтернативното... Но има строга вътрешна йерархия за отбор на публикациите, които стигат до достъпните в цял свят страници на "Медиум". Иначе си публикувал все едно си пуснал нещо в собствения си блог. Никой не ти пречи.
Значи преди да е стигнал до мен, текстът с твърдението, че кацането на Луната е фалшификация, е минал през цензорните сита на компетентни по въпроса хора.
В публикацията в началото се казва: 
"Една година до деня след публикуването на разобличителната книга „Лунният човек: Истинската история на един режисьор в списъка с хитове на ЦРУ“, която разкрива изповедта на смъртното легло на бившия началник на сигурността във военновъздушната база Кенън в Кловис, Ню Мексико, който призна за участието си във фалшифицирането на първото „кацане на Луната“, самоличността му най-накрая е разкрита. Този предварително определен период на изчакване беше предварително договорен с единствения му оцелял син, който самият почина тази година. Сайръс Юджийн Ейкърс описва подробно информацията в книгата, включително не само местоположението на заснемането на първото фалшиво кацане на Луната в неговата военна база, датите, когато е заснето и кодовото име на ЦРУ за операцията, той дава и имената на петнадесет правителствени учени и длъжностни лица, на които беше разрешено изключително наблюдение на тази историческа държавна измама, някои от които са живи и днес."
Значи пак има твърдение, че кацане не е имало.
Оставям го настрана, какво ли не съм чел и слушал! Но следва изключително важен пасаж, който ме кара да се замисля:
"Просто казано, това, което корумпираното правителство твърди, е, че през 1969 г. те са преминали от момента, в който никога не са били в космоса, до ходене по Луната само с 8 години изследвания и разработки и с използването на една милионна изчислителна мощност на мобилен телефон, и са кацнали от първия опит, а дори до Южния полюс на Земята не се е стигнало от първия опит. Днес, с 50 години по-напреднали ракетни и компютърни технологии, сегашната лунна ракета Artemis отне 18 години за разработване и имаше три неуспешни изстрелвания.
Най-далечното разстояние, на което правителството може да изпрати астронавти днес, 50 ​​години по-късно, е до космическата станция, която е само една хилядна от разстоянието до Луната. За първи път в цялата история на света технологията беше по-голяма в миналото, отколкото в бъдещето. Тъй като това всъщност е невъзможно, това означава само едно нещо, че кацането на Луната от 1969 г. е фалшификат. Това не е първият път, когато научните хвалби са били фалшифицирани или правителствата са лъгали, тъй като производителят на ваксина против Covid - Pfizer, е бил глобяван многократно с милиони долари за отправяне на измамни твърдения относно техните научни продукти. Бившият високопоставен държавен служител Робърт Макнамара, който беше министър на отбраната по време на войната във Виетнам, призна преди да умре, че „инцидентът в Тонкинския залив“, който беше причината да започне войната, беше напълно изфабрикуван от ЦРУ. Ако корумпираното правителство желае да фалшифицира нещо, което е довело до смъртта на милион души, включително 58 220 собствени граждани, тогава мисля, че те са способни да фалшифицират изображение по телевизията."
Аз съм от поколението, което не може да повярва, че „инцидентът в Тонкинския залив“ довел до кръвопролитната война във Виетнам е бил лъжа, подобно на епруветките на Колин Паул пред Съвете за сигурност на ООН, не вярвам, че кацането на Луната е било измислица! Армстронг е първият човек, стъпил на Луната. САЩ през 1969 година извършиха подвиг в развитието на човечеството. 
Това е положението.
Иначе като северномакедонец трябва да изживея катарзис, а ми е късно.
Кацали са!

https://medium.com/@johnmooner-chief/video-of-a-death-bed-confession-that-the-moon-landing-was-a-fake-ca46365126f

 

Петко Симеонов