КОЙ, политическа партия

В съобщение от 18 февруари 2014 г. Българската телеграфна агенция публикува следната информация за създаването на поредната политическа формация в България:

 

“Учредителното събрание на политическа партия "КОЙ" се състоя на 16 февруари в Зала 11 на Националния дворец на културата. Форумът премина в дух на позитивизъм и конструктивност, улеснен от напълно свободния обществен достъп и възможността всички желаещи да се включат в дискусиите посредством специално създаден адрес в социалните мрежи.

Работата на конгреса бе открита с изказване на организатора на Учредителното събрание Емил Желев. В своето обръщение не само към присъстващите, но и към всички будни, мислещи и предприемчиви българи той акцентира върху причините членовете на инициативния комитет да се нагърбят с отговорна задача като учредяването на нова политическа сила. Желев отново изтъкна готовността на "КОЙ" да приеме в редиците си и да работи съвместно с всички българи, които вярват, че промяната на политическата и икономическа ситуация в страната е в техни ръце и са готови да работят неуморно в тази посока.

При много силен интерес и на фона на оживени дискусии бе обсъден проекта за платформа на новата политическа сила. С огромно мнозинство бе гласувано важните решения да се вземат на вътрешнопартийни референдуми, които да се провеждат онлайн. Доминацията на демократичните принципи в "КОЙ" бе гарантирано и от друго решение, според което представителите на месните организации във всеки район сами ще избират водачите на листите от региона.

Форумът завърши с избор на ръководни органи на политическа партия "КОЙ". Учредителите избраха да гласуват доверие на Емил Желев, който бе избран за председател на партията. Той заяви, че осъзнава отговорността, която му се делегира и изрази решимостта си да отстоява залегналите в платформата на партията принципи в името на просперитета на България.”

 

 В партията КОЙ участват предимно дребни бизнесмени, които имат интересни и прагматични предложения. Партията и нейните членове добиват популярност с исканията си за легализиране на проституцията и марихуаната за медицински цели.