Ирина Алексова за честване на Роза Люксембург


Отивах към шествието в памет на Роза Люксембург и Карл Либхнет, в сърцето на Берлин. Посрещна ме море от червени знамена и " Вставай страна огромная". В Берлин, един ден след интервюто на Яценюк.

 

 

 

 

 

 

 


Vania Grigorova, Стефка Зашева, Иво Атанасов и 30 други харесват това.
3 споделяния

 

Стоян Господинов Не ще отпуснем мускули железни,
не ще сведеме пак чело,
че времето върти над тъмни бездни
великото си колело.

И върху него точи меч разискрен
гиганта огненочервен,
а в погледа му чист и детски искрен
усмихва се победен ден.


Иван Велчев Поздравления за това,Ирина! Но би било---интересно,да го разкажете това..по някоя от т.н."национални медии".Смяташ ли ,че точно те,които тези дни ни проглушиха колко са независими и колко държат на свободата на словото,ще ви дадат трибуна?


Diso Dyankov https://www.youtube.com/watch?v=I-NRriHlLUk


Give Peace A Chance - John Lennon
John lennon sings give peace a chance at the montreal bed in .
YOUTUBE.COM


Irina Aleksova Не, не мисля. Но не мога да опиша как се чувствах,слушайки тази песен, обкръжена от бебета, младежи, на средна възраст и много възрастни ,кучета, бебешки колички и велосипеди, рокери, носещи каските си в ръка, всеки с червен карамфил в ръката, в студения ден в сърцето на Берлин.


Diso Dyankov Днес ме подсетиха за песента и точно я слушах, като прочетох поста


Diso Dyankov Много е важно политиката да се прави от истински достойни хора - от достойни леви и от достойни десни!


Ivo Penev Е Карл Маркс е германец все пак , защо те изненадва че в държавата с най организираната работническа класа в света , идеите на Маркс се подкрепят от много хора и млади и стари.


Irina Aleksova Не си прочел началото, посрещна ме песента "Вставай страна огромная". Моите немски другари скокнаха срещу интервюто на Яценюк, докато в България тече дискусия дали да остане паметника на "Съветската армия".


Ivo Penev Ама нормално е защото немските комунисти по времето на " вставай страна огромная " са били първите наематели в концлагерите, за тях и техните наследници тази песен е олицетворение на освобождението на германския народ.


Veni Markovski Да не забравяме, че немските комунисти бяха първо предадени от Сталин, а едва после бяха гонени от нацистите. Все пак Сталин и Хитлер се договарят за поделянето на Полша, а Хитлер започва Втората световна едва след като си е осигурил "гърба" с пакта "Молотов-Рибентроп".


Ivo Penev Защо не си представиш как полските комунисти пеят по улиците на Краков " Вставай страна огромная" просто няма да стане по никакъв начин.

 

Irina Aleksova В интерес на истината имаше и плакати и знамена със Сталин и не ги носеха чужденци


Veni Markovski Да, има много хора, които си мислят, че Сталин е бил по-добър от Хитлер. Всичко е маркетинг и реклама на този свят...


Ivo Penev Ха да видиш ти. Е у нас е популярен Че Гевара. Дори през 87г когато аз бях студент нашия секретар на комосомола си беше отпечатал на фанелка ЧЕ и го раздаваше нестандартен, защото не можеш да му кажеш копче.


Irina Aleksova Не, не, милиони заявиха тези дни, че всеки може да вярва, мисли и се изразява свободно. И много знамена с Че Гевара имаше, едно фастъче носеше знаме по-голямо от него


Veni Markovski От малки ги учат...


Ivo Penev Е Ирина ако погледнеш българската оценка в интернет на манифестацията в Париж от вчера ще ти настръхнат косите, срещнах редки случаи. Например в един профил с образа на ЧЕ имаше снимка на големите световни шефове под ръка от вчера и отдолу копиран "смешен плач" на Ботев, на моя въпрос като постват това знаят ли какъв е повода за "смешен плач" последва отговор : Не знам но какъвто и да е текста е подходящт за снимката !?!?!? Просто прелест.


Irina Aleksova Току що пристигам, оценката ми е от мястото на събитието


Katia Karagyaurova Благодаря, Ирина за това, което сподели. Защото от вчера сърцето ми се е свило за съдбата на европейската цивилизация. Значи има надежда, истината да бъде по-голяма ценност от свободата да обиждаш!